Дослідницький робот «Філа» зробив перший знімок на поверхні комети

Дослідницький робот «Філа» зробив перший знімок на поверхні комети

14.11.14 10:56 0 654
Дослідницький робот «Філа», який напередодні здійснив першу в історії валу посадку на поверхню комети Чурюмова-Герасименко, зробив перший знімок.

«Тепер, коли я благополучно приземлився, подивіться, як виглядає мій новий дім # 67P з того місця, де я знаходжусь», – йдеться у повідомленні, опублікованому від імені «Філи» уTwitter.

Як повідомлялося, напередодні після десятирічного польоту з космічного апарату «Розетта» відділився дослідницький модель, який зумів здійснити вдалу посадку на неоднорідну поверхню.

В ході дослідження науковці сподіваються вияснити деякі аспекти походження Сонячної системи, а також звідки на Землі взялася вода.

Комета Чурюмова-Герасименко була відкрита у 1968 році двома українськими астрономами Климом Чурюмовим та Світланою Герасименко. Найімовірніше комета, яка отримала міжнародну назву 67P складається із двох комет, які злилися під час формуванні Сонячної системи.

Діаметр крижаного ядра комети складає 4 км. Повний оберт навколо своєї осі вона здійснює за 12 годин, а навколо Сонця – за 6 років.

67Р важить близько 10 трильйонів тонн, а її об’єм складає 25 кубічних кілометів, повідомляє 5 канал.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: До Луцька їде “Шахтар” ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ