Медіаексперт з Білорусі радить українським ЗМІ максимально відкриватися світу

Медіаексперт з Білорусі радить українським ЗМІ максимально відкриватися світу

14.11.14 13:41 0 617
Медіаексперт з Білорусі Юлія Слуцкая радить українським журналістам максимально використовувати те вікно можливостей, яке зараз відрилося.

Про це вона заявила на ІІ Львівському медіафорумі під час дискусії на тему «Ціна втраченої можливості: що станеться, якщо медіа не стануть незалежними і професійними»

«Ви зараз можете лікувати свої хвороби, ви можете зробити свою журналістику професійною», – сказала вона.

Друга порада Юлії Слуцкої полягає в тому, щоб українські ЗМІ відкривалися світу. «Максимально інтегруйтеся, говоріть і пишіть англійською, вивчайте світові практики, і тоді світ буде дивитися на Україну очима професійних українських журналістів, а не очима російських пропагандистів», – додала вона.

Також медіаексперт розповіла про досвід білоруських ЗМІ, які потерпіли від цензури. Білоруська влада спочатку створила важкі економічні умови для незалежних медіа, наприклад, заборона на рекламу. Потім отримала монополію на розповсюдження. «Це все призвело до того, що незалежні медіа залишились в резервації. Вони є, але потрапили в залежність, вони не можуть отримувати коштів від споживачів, не можуть отримувати доходів від реклами. Тому незалежні ЗМІ тримається на донорській допомозі, але в таких умовах якісне медіа робити неможливо», – сказала вона.

Водночас Юлія Слуцкая повідомила, що в Білорусі лише 30% населення не підтримують анексію Криму Росією, і це є фактично зона впливу незалежних медіа.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ