Аласанія: 1 січня суспільне мовлення в Україні не запрацює

Аласанія: 1 січня суспільне мовлення в Україні не запрацює

14.11.14 11:23 0 623
В Україні медіа залишаються плюралістичними, але вони не є вільними.

Про це на ІІ Львівському медіафорумі під час дискусії на тему «Ціна втраченої можливості: що станеться, якщо медіа не стануть незалежними і професійними» заявив партнер консалтингової компанії pro.mova, Україна Євген Глібовицький

«За останній рік відбулася величезна зміна, яка відкрила вікно можливостей. Питання в тому, чи ми можемо ними скористатися. Рік тому я був одним з ініціаторів створення «Громадського ТБ». Ми хотіли з нуля створити платформу для суспільного мовлення. Не зважаючи на всі досягнення, «Громадське» не стало такою платформою. Тому доведеться робити реформу і перетворювати на суспільне державне телебачення. Це буде складніший шлях, але ми упустили ту можливість, яка була», – сказав він.

За словами Глібовицького, остання виборча кампанія засвідчила, що медіа залишаються плюралістичними, але вони не є вільними – кожен великий канал має власника, який його контролює. «Ми маємо розмаїття залежностей, але не маємо свободи. Це є дуже серйозний виклик», – сказав він.

Генеральний директор «Першого Національного» Зураб Аласанія своєю чергою зазначив, що зараз зрозуміло – 1 січня суспільне мовлення в Україні не запрацює.

Разом з тим, він додав, що і під час Євромайдану, і зараз більшість людей просто не розуміють необхідності змін у медіа сфері.

«Для більшості людей в країні байдуже зміни в медіа – вони не розуміють що це, для них це свобода слова – це ті політичні ток-шоу. Спочатку потрібно їм пояснити, для чого ці зміни», – сказав він.

За словами Аласанії, необхідності таких змін, схоже, не розуміють і у владі.

Він зазначив, що Микола Томенко, який начебто претендує на посаду віце-прем’єра з гуманітарних питань, сказав, що не тре поспішати з суспільним телебаченням. «Він просто не розуміє, що виступає на боці тих, хто хоче зберегти радянську систему», – зазначив керівник «Першого національного».

Також він підкреслив, що державні ЗМІ мають відійти у минуле, в тому числі й обласні державні телекомпанії.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненщина: пішоходи! ...
Наступна новина: До Львівських ...

КОМЕНТАРІ