На Львівщині батьки просять допомогти врятувати пораненого в АТО сина

На Львівщині батьки просять допомогти врятувати пораненого в АТО сина

14.11.14 14:31 0 634
Мешканці села Черниляви Яворівського району Львівської області Ярослав та Марія Гери далі благають простих людей допомогти у лікуванні їхнього сина Володимира – важко пораненого офіцера 24-ї окремої механізованої Залізно бригади імені Данила Галицького, бо можновладців, з їхніх слів, не допросишся.

Зараз військовий перебуває в реанімації госпіталю в Києві. Юнак не чує ніг. Про це повідомив 13 листопада, власкор IA ZIK

«Володимира поранено, коли він рятував своїх бойових побратимів із Залізної бригади та вояків інших з’єднань, що з боями виходили з оточення, – коригував вогонь. Хлопці з його роти кажуть, що міг врятуватися сам, але «висотку» залишити лейтенант відмовився, мовляв: поки всі наші не вийдуть з оточення – нікуди не піду. Ось і винесли друзі мого Володю закривавленим та покаліченим…», – розповідає батько героя.

За словами батьків, їхньому синові всього 23 роки.

«У Володимира пошкоджено спинний мозок. Київські медики прогнозують одужання, але для цього необхідна операція у Німеччині, на яку у нас немає коштів. Просимо всіх небайдужих допомогти нам врятувати дитину. Ми відкрили рахунок в банку: Приватбанк, номер рахунку: 29244825509100 МФО: 305299 ЄДРПОУ: 14360570. Призначення платежу: кошти для ПІБ Гера Марія Степанівна, ІПН 2524705220, № карти 4149 4978 1616 6260», – просять Ярослав та Марія Гери з Яворівщини.

Нагадаємо, що власкор IA ZIK в Києві, у госпіталі, зустрівся із завідувачкою реанімаційним відділенням, розмовляв з іншими медиками, які опікуються Володимиром Герою: вони запевнили, що врятувати вояку можна, але для цього потрібна операція, наприклад, в Німеччині.

Тоді журналістові вдалося вийти в Києві на поважну волонтерку та очільника міністерства охорони здоров’я, які в один голос запевнили, що 23-літнього офіцера, в якого пошкоджений спинний мозок, державним коштом в Німеччину відправлять: мовляв, нехай лише батько збирає всі необхідні документи.

При цій звістці в Ярослава Гери вогник надії загорівся в очах. Кинувся чоловік збирати документи в Києві, поніс їх в міністерство охорони здоров’я. Набігався по столиці з усіх сил. Минуло трохи часу – і міністра, який обіцяв допомогти, з посади зняли, а волонтерка перестала відповідати на дзвінки. Однак подружжя Герів з Черниляви в розпач не впало: почали пан Ярослав та пані Марія уже приватний пошук шляхів для порятунку сина, звернулися до краян, які виїхали на заробітки за кордон чи емігрували.

«Ми вийшли на Німеччину, Бельгію, США. Там медики готові прийняти нашого Володю, але попередньо вимагають надіслати їм документи з повним обстеженням в Україні. А такого ультрасучасного томографа, який би допоміг у повному встановленні діагнозу, в нашій державі немає», – бідкається батько пораненого в АТО офіцера.

Та пан Ярослав не здається, він, за його словами, вірить у диво, бо одне вже цими днями сталося.

Йдучи по Львову, зажурений батько пораненого офіцера 24-ї механізованої Залізної бригади 23-річного Володимира Гери – Ярослав, випадково зустрів незнайомого юнака у військові формі й чомусь, сам не розуміючи того, не лише привітався, а й почав розпитувати, звідки хлопець родом, де служить.

«Каже, що звуть його Романом Шевчуком, родом з Рівненщини, а служить в Залізній бригаді. Цікавлюся, чи не знає Володимира Геру. «А якже, – відповідає боєць. – Я його пораненого з поля бою виносив…». Ви навіть уявити не можете, як у мене серце стислося. Боже милосердний, ця зустріч була справжнім дивом», – розповідає батько пораненого новітнього українського героя.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: На Закарпатті міліціонери ...

КОМЕНТАРІ