Казанжи: Одеса притихла в очікуванні. Є великі небезпеки на півдні області

Казанжи: Одеса притихла в очікуванні. Є великі небезпеки на півдні області

14.11.14 11:52 0 644
Одеса притихла в очікуванні. Проукраїнськи налаштованих у місті – 20%. Активно працюють проросійські ЗМІ. Тобто викликів дуже багато.

Про це на ІІ Львівському медіафорумі під час дискусії на тему «Ціна втраченої можливості: що станеться, якщо медіа не стануть незалежними і професійними» зазначила заступник голови Одеської ОДА, відомий журналіст Зоя Казанжи.

Вона зізналася, що доволі песимістично налаштована. «Маю для цього всі підстави, хоча, напевно, володію десь 10% інформацією про те, що відбувається, бо всього знати неможливо», – сказала вона.

Разом з тим, Зоя Казанжи додала, що Одеська ОДА моніторить, що читають і дивляться в кожному селі і місті області. «Є великі небезпеки на півдні області. Там не лише російські канали, а й придністровські, молдавські», – зазначила вона.

За її словами, на Одещині активно працюють 36 телекомпаній, і всі вони в себе помістили значок «єдина країна». Причому серед них є медіа з яскраво вираженою проросійською позицією.

«Одеса насправді притихла в очікуванні. Середній бізнес каже: визначтесь – заходять до нас війська путінські чи ні, ми маємо знати, кому платити…

Проукраїнськи налаштованих в Одесі не більшість. За оптимістичними прогнозами – 20%. Російська влада активно працювала на пригодовування одеських журналістів. Тобто ми маємо багато викликів», – розповіла Казанжи.

Водночас вона заявила, що частина одеситів, а таких близько 10%, зараз виявилися краще готовими до нових викликів і є більш динамічними, ніж влада і існуючі в Одесі медіа.

«Журналістам зручніше бути залежними – за тебе думають, тобі платять невеликі гроші, але це стабільно…», – зазначила Казанжи.

Також вона звернулася до журналістів, які на цих виборах пройшли до Верховної Ради, і закликала їх забути, що вони журналісти: «Ви йдете не тусуватися, від вас чекають законів».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ