Державтоінспекція Житомирщини проводить на автошляхах профілактичні заходи

Державтоінспекція Житомирщини проводить на автошляхах профілактичні заходи "Безпечна швидкість"

14.11.14 08:00 0 754
В рамках Всеукраїнського тижня безпеки дорожнього руху житомирські ДАІшники роз'яснюють водіям транспортних засобів законодавчі норми щодо дотримання швидкісних режимів на автошляхах, а любителів швидкісної їзди попереджають про небезпеку.

Як засвідчує статистика, майже третина дорожньо-транспортних пригод, що мали місце на Житомирщині у поточному році, сталися через недотримання водіями транспортних засобів безпечної швидкості.

– Через перевищення швидкісних режимів на автошляхах області лише у поточному році загинуло понад півсотні людей, ще понад 280 отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості, - підтверджує керівник управління ДАІ Житомирщини Володимир Гриб.

Більшість ДТП сталися на заміських дорогах, де керманичі переважно ігнорують правила безпечної їзди та випробовують власний автомобіль на швидкість руху.

Відтак, житомирські вартові дорожнього порядку разом з представниками ЗМІ взялися виховувати любителів швидкісної їзди. На автодорогах порушників виявляють за допомогою технічних засобів – вимірювачів швидкості. З кожним із них ДАІшники проводять профілактичні бесіди, попереджаючи про небезпеку та роз'яснюючи відповідні норми чинних правил дорожнього руху та адміністративного законодавства.

Слід зазначити, що ст.122 Кодексу України про адміністративні правопорушення за свідоме ігнорування встановлених обмежень швидкості руху передбачає застосування до порушника штрафних санкцій.

Правоохоронці ж упевнені, що жодні примусові заходи не зможуть навести більшого порядку на автодорогах, ніж усвідомлення керманичами необхідності дотримання ПДР.

Тож, шановні водії! Державтоінспекція Житомирщини закликає вас до уважності та обачності під час керування транспортними засобами. Задля безпеки власної та інших учасників дорожнього руху потурбуйтеся про те, аби швидкість руху автомобіля не перевищувала здоровий глузд його керманича.

УДАІ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Женская юбка
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ