Мелітопольські міліціонери викрили грабіжника на рахунку у якого близько 20 квартирних крадіжок

Мелітопольські міліціонери викрили грабіжника на рахунку у якого близько 20 квартирних крадіжок

14.11.14 10:18 0 724
Під виглядом скупників краденого майна співробітники сектору карного розшуку Мелітопольського міського відділу ГУМВС України в Запорізькій області встановили особу, а потім і затримали лиходія, на рахунку якого близько 20 квартирних крадіжок.

15 вересня до чергової частини Мелітопольського МВ ГУМВС з заявою звернулась місцева мешканка, яка постраждала від невідомого крадія. Вжитими заходами міліціонери, які виїхали на виклик, встановили, що у період часу з 00:00 до 07:00 у помешкання заявниці забрався через відчинений балкон невідомий та викрав три мобільні телефони. Збиток склав близько 5 тисяч гривень.

За аналогічним сценарієм без своїх 5 мобільних телефонів залишився ще один мешканець районного центру, який протягом ночі провітрював помешкання через відчинене вікно.

Ці злочини стали не поодиноким випадком. Протягом серпня та вересня в Мелітополі все частіше ставалися крадіжки особистого майна з квартир, розташованих на нижніх поверхах багатоквартирних будинків. Зазвичай зловмисник користувався необачливістю та необережністю власників квартир, які залишали відкриті вікна та кватирки. Лиходій залазив до приміщень та брав усе «що погано лежить». Зазвичай це були дорогі речі, залишені на видному місці. При цьому порядок речей крадій не порушував, а нашвидкуруч брав здобич та хутко зникав.

Щоб вийти на «слід» крадія, оперативники діяли обережно та залучали усі можливі сили та важелі. Цього разу їм довелося навіть застосувати свої акторські здібності і таланти. На початку листопада співробітники карного розшуку під виглядом скупників краденого зустрілися з посередником, який згодом і вивів їх на розшукуваного лиходія.

Ним виявився 24-річний мешканець одного з районів Криму, який в середині серпня звільнився з місць позбавлення волі, куди потрапив також за скоєння крадіжок.

У зв'язку з відсутністю паспорту у Крим його не впустили. Тож молодик вирішив тимчасово залишитись у Мелітополі. Проживаючи на зйомній квартирі та відновлюючи документи, на життя хлопець вирішив заробляти звичним йому, хоча і кримінальним способом – крадіжками.

Речі, а в основному це були телефони, ноутбуки, телевізори та планшети, чоловік здавав у місцеві ломбарди та продавав задешево...

Суд обрав зловмисникові запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 днів. За двома епізодами лиходієві вже повідомлено про підозру.

Наразі він обґрунтовано підозрюється в скоєнні 20 крадіжок особистого майна. Відомості про події внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка, поєднана із проникненням у житло), санкцією якої передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років. Розслідування триває.

ВЗГ ГУМВС України

в Запорізькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Зачем нужен наматрасник?

КОМЕНТАРІ