Буковинська міліція:

Буковинська міліція: "Не дозволяйте собі потерпати від насильства у сім'ї!"

14.11.14 11:38 0 624
Проблема сімейного насилля, на жаль, нині є надзвичайно актуальною. Адже домашніх тиранів не так легко приборкати, до того ж їхні жертви часто і взагалі замовчують такі факти. Тому, аби виявити родини, у яких є вищезазначені проблеми, міліціонери краю проводять спеціальні профілактичні операції.

За словами начальника Управління громадської міліції УМВС України в Чернівецькій області Святослава Кішлара, з початку листопада на території Буковини проводяться профілактичні заходи під умовною назвою «16 днів без насильства». - Першочерговим завданням цієї операції є виявлення сімей, де страждають від насильства і, відповідно, вжити заходів щодо усунення негативних причин і умов, що сприяють цьому явищу. Варто зауважити, що ми не обмежуємося цією операцією. Робота у цьому напрямку проводиться впродовж всього року, – наголосив Святослав Кішлар.

Загалом, на профілактичних обліках в райвідділах області перебуває понад 2600 осіб, котрі вчиняють домашнє насильство, з яких понад 2 тисячі поставлені на облік у січні-жовтні 2014 року. У 3034 випадках стосовно осіб, котрі вчинили насильство в сім'ї, складені протоколи про адміністративні правопорушення. Зокрема, у 1114 таких випадках правопорушники притягувалися до адміністративної відповідальності двічі, 2030 правопорушникам винесені офіційні попередження про неприпустимість вчинення насильства. У результаті розгляду судами адміністративних справ до 207 правопорушників застосований адміністративний арешт, ще у 190 випадках такі особи залучені до громадських робіт. У 90% домашнє насильство вчиняють чоловіки.

На жаль, ці цифри не повністю відтворюють обсяги цієї проблеми, - говорить керівник УГБ, - адже не завжди члени сімей, де панують домашні тирани хочуть озвучувати такі неприємні ситуації. Тому вирішення проблеми насильства у родинах не обмежується процесом розкриття злочинів чи документування фактів сімейно-побутових конфліктів у адміністративному порядку. Вона охоплює також профілактичну та попереджувальну діяльність, інформаційну та роз'яснювальну роботу. Із сімейними дебоширами проводяться індивідуальні бесіди, вони направляються для проходження корекційної програми. До прикладу, цього року направлено вже 149 осіб для проходження програми, – зауважив Святослав Кішлар.

Правоохоронці переконані, що домашнього насильства можна уникнути, але для цього потрібно проблему вирішувати, а не замовчувати. Не варто терпіти та чекати, що тиран зміниться та перестане піднімати на Вас чи дітей руку. У таких випадках краще звертатися до органів внутрішніх справ, соціальних служб, громадських організацій, які опікуються цією проблемою. Спільними зусиллями можна допомогти жертві насильства у сім'ї, захистити її, а сімейного дибошира приборкати.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Тернополі фахівці ...

КОМЕНТАРІ