Чернівецька область: рятувальники зустріли та допомогли розселити переселенців з Луганської області

Чернівецька область: рятувальники зустріли та допомогли розселити переселенців з Луганської області

14.11.14 10:16 0 708
Працівники Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області і надалі допомагають вимушеним переселенцям, які продовжують прибувати у Чернівецьку область для проживання. Так, 3 жителів міста Лисичанськ Луганської області, серед яких і п’ятилітній хлопчик, прибули у Чернівці. Рятувальники зустріли людей та доправили їх у село Стальнівці Новоселицького району, в якому люди і проживатимуть. В даному селі вже проживають 2 переселенців з Донецька, які приїхали в Чернівецьку область раніше.

Серед рятувальників, які супроводжували переселенців, були і практичні психологи Управління ДСНС України у Чернівецькій області. Вони провели консультаційну бесіду із дорослими переселенцями, під час якої надали необхідну консультаційну допомогу. Разом з цим, під час розмови з хлопчиком, якого звали Тимофій, психолог виявив, що у нього є проблеми з адаптацією до нового місця проживання. Зокрема, це проявилося у надмірних негативних емоціях та проявах страху. Для того, щоб відволікти Тимофія від негативних емоцій, психолог провів з ним казко-терапію, що дозволило нормалізувати психоемоційний стан дитини. «Завдяки проведеній роботі вдалося заспокоїти дитину і відволокти увагу Тимофія від страшних подій минулого. Ми і надалі будемо приділяти йому увагу та допоможемо якнайшвидше адаптуватися до нових умов» – зазначив психолог Управління ДСНС України у Чернівецькій області молодший лейтенант служби цивільного захисту Дмитро Горошко.

Після цього, рятувальники відвідали переселенців з Донецька, що вже майже місяць поживають у цьому ж населеному пункті. Вони впевнилися, що жодних проблем щодо адаптації до нового місця проживання у людей не виникло. Рятувальники запевнили переселенців в тому, що підтримуватимуть та допомагатимуть їм і надалі.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Ужгородській ЗОШ №4 ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ