В Луцьку виховання патріотів

В Луцьку виховання патріотів

14.11.14 15:48 0 759
Щодня ми пізнаємо для себе свою країну: вивчаємо історію, знайомимося із звичаями, традиціями, обрядами, милуємося наймальовничішими куточками й усвідомлюємо, що вона в нас одна-єдина, як ненька, яка завжди на нас чекає.

У рік Шевченкового двохсотліття, у рік Революції Гідності, у рік воєнних подій на Україні поєдналось ірраціональне з прагматичним – любов до Батьківщини та боротьба за неї.

Ми вкотре починаємо усвідомлювати, що ми – сильна нація, варта гідного життя, що не можна стояти осторонь подій, які відбуваються навколо нас, і свою життєву позицію не потрібно боятися декларувати.

Саме тому в навчально-виховному комплексі №26 започатковано традицію проведення пізнавально-патріотичної гри «Ми - українці».

11 листопада 2014 року організовано черговий тур змагань серед учнів 8-9-х класів, метою якого були розвиток колективної творчості, комунікативних здібностей, пізнавального інтересу до української мови, формування вміння відстоювати власну думку, працювати командою, а найголовніше – виховання активної громадянської позиції, поваги до своєї Батьківщини, почуття гордості, що ти українець.

У структурі гри передбачено проведення 6 раундів, а саме: «Сім кроків патріота» (висловлення власної позиції стосовно кроків сходження дорогою патріота), конкурс презентацій «Душа болить за рідну Україну», «Полум'яні патріоти рідного краю» (виступ з інформацією про славетну постать Волині), «Лист солдату», «Конкурс патріотичної поезії» та конкурс капітанів «Я і сучасна національна історія».

На свято були запрошені солдат 51 механізованої бригади Самчук Тарас, учасник АТО, офіцер-психолог в/ч1141 Іванов Кирило, які поділилися з дітьми своїми думками з приводу того, кого можна вважати справжнім патріотом.

Усі без винятку учнівські виступи вражали щирістю, відкритістю, в них відчувалися біль, підтримка, непереборне бажання жити під мирним небом, бути гідними своїх предків та сучасників, бути шанованими іншими людьми та державами.

Віримо, що слова «Україна понад усе!» будуть не формальним гаслом, а непорушним життєвим кредо наших дітей.

Управління освіти Луцької міської ради

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі під час ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ