В Луцьку на благодійному аукціоні живопису збирали кошти на лікування пораненому військовослужбовцю

В Луцьку на благодійному аукціоні живопису збирали кошти на лікування пораненому військовослужбовцю

14.11.14 14:16 0 660
У Художньому музеї Луцька відбувся відбувся благодійний аукціон живопису. Він проводився з благородною метою — зібрати кошти на лікування постраждалого в зоні АТО лучанина Сергія Федотова. У квітні цього року він був призваний на військову службу. 29 серпня 2014 року під час виконання службових обов'язків в ході антитерористичної операції на території Донецької області одержав мінно-вибухове поранення обох стоп, а також вогнепальне сліпе непроникаюче осколкове поранення грудної клітки.

Щоб не втратити ногу, Сергій потребує складної операції та подальшої тривалої реабілітації. На щастя, поставити його на ноги можуть в Україні, в Українському медичному центрі спортивної медицини МОЗ України. Але для лікування потрібні немалі гроші – 30 тисяч гривень. Самотужки родина хлопця зібрати такої суми не може.

Благодійний аукціон проводився з ініціативи управління туризму та промоції міста Луцької міської ради та під патронатом Луцького міського голови Миколи Романюка.

Начальник управління туризму та промоції міста Наталія Бунда повідомила, що відомий сучасний литовський художник Артурас Слапшис, перебуваючи в Луцьку на відкритті власної виставки «Портрети правителів та відомих діячів Великого князівства Литовського», вирішив допомогти Україні і подарував 5 своїх полотен Луцькій міській раді для продажу на благодійному аукціоні. Вона зауважила, що кошти виручені від продажу картин, будуть спрямовані на проведення операції Сергію Федотову, яка допоможе йому стати на ноги.

Наталія Бунда зауважила, що вчора у Вільнюсі відбувся аукціон робіт Артураса Слапшиса, під час якого було продано дві картини і половина коштів буде передана Україні на потреби постраждалих у зоні АТО.

Перед початком аукціону з вітальним словом до присутніх звернувся міський голова Микола Романюк, який подякував за те, що вони виявили бажання взяти участь у такому хорошому заході. “Присутні тут люди неодноразово допомагали і продовжують допомагати бійцям на сході. Пан Слапшис і його делегація, перебуваючи у Луцьку, побували на кладовищі у селі Гаразджа, де відвідали могили наших хлопців, які загинули за Україну. Цей аукціон я розглядаю не лише як благодійний, але й дивлюся на нього з точки зору підтримки литовським народом українського. Хочу подякувати пану Слапшису за те, що він прийняв таке рішення. Це його твори, робота. Він показав як треба допомагати людям у біді. Ми матимемо змогу допомогти одній людині, яка воювала. Дай Боже, аби Сергій Федотов одужав і ці кошти помогли йому у цьому. Треба дякувати литовському народові за підтримку нас”, - зауважив він.

Микола Романюк додав, що сьогоднішній день буде посилом, що українці ніколи не здавалися і не здадуться. За його словами, наш народ не був завойовником, але коли на нас нападали, то ми захищали нашу землю до останньої краплі крові.

До присутніх звернулася директор Художнього музею у місті Луцьку Зоя Навроцька. “Ми маємо гарну націю, яка бореться за свою державу. Сьогоднішній аукціон - це шляхетна справа не лише тим, що ми допомагаємо нашому захиснику, шляхетна ще й тим, що ми говоримо і купуємо мистецтво, яке стало тим, що нас об'єднує. На аукціоні представлені твори особливого художника”, - зазначила вона та коротко охарактеризувала представлені на аукціоні картини.

На аукціоні було представлено п'ять картин.

Так, першим лотом була картина під назвою “Жанна Д'арк”. ЇЇ придбав Ігор Чорнуха за чотири тисячі гривень. Він же придбав й картину “Інквізитор”, яка обійшлася у 2,5 тисячі гривень.

Ще одна картина, яка була виставлена на аукціон, носила назву “Гладіатор”. ЇЇ придбав Олександр Хвещук за 5,5 тисяч гривень.

Андрій Якимів за 10 тисяч гривень придбав лот № 4 — картина “Хранителі”.

Останнім лотом на аукціоні була картина під назвою “Фараон”, який придбав Сергій Супрунюк за 7,5 тисяч гривень.

Зрештою, за результатами аукціону зібрано 29,5 тисяч гривень.

Крім того, депутати міської ради Євген Ткачук та Андрій Разумовський, яким не вдалося придбати картин, передали організаторам аукціону по три тисячі гривень на лікування пораненого військовослужбовця Сергія Федотова.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі 10 тисяч ...
Наступна новина: Наталія Лігачова ...

КОМЕНТАРІ