У Луцькому зоопарку будують містечка для левів та ведмедів

У Луцькому зоопарку будують містечка для левів та ведмедів

14.11.14 09:48 0 734
У рамках проведення Дня депутата секретар міської ради Сергій Григоренко та обранці громади, окрім огляду автошляхів міста, ознайомилися й з станом реконструкції Луцького зоопарку. Нагадаємо, що Луцький зоопарк є учасником проекту “Модернізація зоопарків в Замості та Луцьку, а також опрацювання концепції створення рекреаційної зони у Жешуві з метою розвитку транскордонного природного туризму”, який реалізовується у рамках програми транскордонного співробітництва “Польща-Білорусь-Україна”. Згідно з ним, наше місто отримає 1,5 мільйона євро. Уже надійшла частина коштів на виконання робіт у сумі близько 400 тисяч євро.

Генеральний директор ПАТ “Луцьксантехмонтаж № 536” Ігор Чорнуха, підприємство якого виконує роботи, розповів депутатам міської ради про стан будівельних робіт. Він зауважив, що нині ведуться активні роботи з будівництва містечок для левів та ведмедів.

Зокрема, містечко для левів матиме загальну площу близько 1100 метрів квадратних. Тут будуть як закриті приміщення, де вони зможуть відпочивати, так і відкритий майданчик. За словами Ігоря Чорнухи, вони намагатимуться облаштувати наближені умови до природних з влаштуванням різноманітних об'єктів, по яких леви зможуть лазити тощо.

Також буде влаштовано й штучну водойму на території левового містечка.

Для відвідувачів буде влаштовано оглядові майданчики.

Тривають роботи й з облаштування містечка для ведмедів. Загальна площа його становить теж близько 110 метрів квадратних. Ігор Чорнуха зауважив, що будуть зведені криті вольєри з барлогами та два відкриті майданчики.

Проте, генеральний директор ПАТ “Луцьксантехмонтаж № 536” зауважив, що у будівництві містечка для ведмедів виникають складнощі. Причина в тому, що поряд із будмайданчиком мешкають ці тварини, а переселити їх нема куди.

Заступник міського голови Тарас Яковлев зауважив, що, дійсно, з цим є проблеми. На жаль, за його словами, переселити ведмедів нема куди. Вивчалося питання перевезення тимчасово тварин в інші зоопарки, однак, це не вихід, адже є ряд перешкод. Тому необхідно виходити з ситуації, яка нині є, і будувати поряд із тваринами.

За його словами, також у зоопарку є проблеми з водопостачанням. Було прийнято рішення про влаштування тут артезіанської свердловини з метою забезпечення водою.

Ігор Чорнуха зауважив, що у зоопарку буде зведено і підстанцію для безперебійного енергопостачання.

За словами генерального директора ПАТ “Луцьксантехмонтаж № 536”, роботи планують завершити до кінця наступного року.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові працівники ДАІ ...
Наступна новина: Коды сотовых операторов ...

КОМЕНТАРІ