У Волинській області піротехніки для школярів провели урок безпеки

У Волинській області піротехніки для школярів провели урок безпеки

14.11.14 10:30 0 665
12 листопада на базі виставки-музею служби цивільного захисту працівники групи піротехнічних робіт провели урок безпеки для учнів 5-го класу Луцького навчально-виховного комплексу №9.

Урок розпочався з розповіді начальника відділення групи піротехнічних робіт аварійно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення У ДСНС України у Волинській області Віталія Галаши про небезпеку знаходження вибухонебезпечних предметів. Знайти «небезпечну іграшку» можна практично скрізь: у лісі, у старому окопі, на свіжозораному полі, на власному городі. І якщо вибухові пристрої серійного зразка легко розпізнати за зовнішнім виглядом і діяти відповідно до ситуації, то саморобні вибухівки, що можуть з’явитися на вулицях міст і селищ визначити набагато складніше. Досвідчений піротехнік наголосив, що при знаходженні мін, снарядів, гранат дорослі люди негайно викликають фахівців, які убезпечують район і знешкоджують небезпечні знахідки в установленому порядку. А от діти через природну цікавість відважуються на експерименти – підкладають боєприпаси у багаття, випробують їх на міцність ударами, намагаються розібрати, приносять додому, у двір, у школу. Це і є однією з основних причин нещасних випадків з вибуховими пристроями – грубе порушення елементарних правил безпеки. Для кращого розуміння та засвоєння матеріалу під час профілактичної лекції школярам продемонстровано муляжі боєприпасів, мін, гранат та патронів, аби діти мали уявлення про зовнішній вигляд вибухонебезпечних предметів.

Завершився урок екскурсією на виставці-музеї Управління ДСНС України у Волинській області, де діти ознайомились з історією становлення та розвитку пожежної служби, пожежно-рятувальним обладнанням. Завідувач виставки Євгенія Пуць розповіла про важливість дотримання правил безпеки у побуті та про правила поведінки у випадку виникнення надзвичайної ситуації. Кожен конкретний приклад супроводжувався наглядними матеріалами у вигляді плакатів, діючих діорам та макетів з правил безпеки. Цікавою та повчальною для п’ятикласників стала діорама «Квартира до і після пожежі» та будинок у розрізі з 17-ма причинами пожеж та наслідками, що трапилися через людську недбалість у поводженні з вогнем.

Хлопчакам найбільше сподобався макет «Аварія на нафтобазі», а дівчатам запам’ятався діючий макет «Блискавкозахист будівель», де у будинок, що необладнаний близкавкозахистом потрапляє ніби справжня гроза і він згорає, а той у якому він є залишається неушкодженим.

Вихованці загальноосвітнього закладу подякували рятувальникам за змістовну екскурсію та пообіцяли дотримуватись правил та вмінь, які опанували під час спілкування з представниками Служби порятунку «101».

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: в обласній державній ...
Наступна новина: Тернопільська область: ...

КОМЕНТАРІ