У Волинській області благодійники презентували бійцям "Світязю" броньований автомобіль

У Волинській області благодійники презентували бійцям "Світязю" броньований автомобіль

14.11.14 17:09 0 630
Ключі від спеціально обладнаного «Мерседеса» командиру спецпідрозділу вручив представник благодійного фонду «Волинь-2014».

Автомобіль має найвищий ступінь захисту. Донедавна транспортний засіб виконував функції інкасаторського автомобіля, який перевозив цінні метали у Німеччині. Зараз він переобладнаний і буде захищати наших бійців у зоні бойових дій.

– Автомобіль буде надійним помічником під час бойових операцій, які доведеться виконувати нашим хлопцям, – звернувся до бійців представник фонду Валерій Діброва. – Хотів би, щоб він зберіг життя бійців у боротьбі із зовнішніми і внутрішніми ворогами. Ми вас цінуємо, ми вас любимо, тож нехай оберігає вас Бог. Бажаю всім бійцям підрозділу повернутися живими і здоровими.

Головне завдання автомобіля – доставити особовий склад на рубіж зіткнення із супротивником чи на блокпост. До слова, в авто – 11 місць, проте за потреби може вмістити й три десятки осіб.

– Це не перша благодійна допомога роті «Світязь» – повідомив начальник УМВС України у Волинській області Петро Шпига. – Протягом місяця благодійний фонд надав суттєву допомогу підрозділу. Це вже не перший презентований автомобіль. Окрім того, меценати профінансували закупівлю форменого одягу та амуніції. На даний час бійці забезпечені всім необхідним і готові виконувати свої функціональні обов'язки у зоні АТО.

Звісно, автомобіль не захистить бійців від крупнокаліберних кулеметів чи гранатометів, але від осколків і дрібнокаліберної зброї врятує.

– Машина - високого класу захисту, повністю броньована, при чому захищений весь корпус, – розповів командир роти патрульної служби міліції особливого призначення Олександр Фацевич. – Основне її завдання -захистити особовий склад від попадання куль та осколків, також автомобіль можна використовувати для перевезення поранених.

Нагадаймо: напередодні благодійники передали бійцям роти «Світязь» відремонтований БТР.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина: подяка!
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ