У Луцьку державтоінспектори зупинили авто,яким керував водій

У Луцьку державтоінспектори зупинили авто,яким керував водій "під кайфом" (+фото)

14.11.14 16:30 0 683
У поле зору правоохоронців водій потрапив близько третьої години ночі. Причиною зупинки автомобіля стало суттєве перевищення швидкості.

Щодня працівники Державтоінспекції Волині фіксують порушення, коли водії сідають за кермо в стані алкогольного сп'яніння, у тому числі й наркотичного. Тому правоохоронці постійно проводять інструктажі, під час яких націлюють особовий склад на виявлення водіїв, які у стані сп'яніння можуть скоїти дорожньо-транспортну пригоду.

– Під час спілкування із водієм автомобіля «Део» правоохоронці запідозрили неладне, – розповів начальник відділу ДАІ з обслуговування міста Луцька Віктор Главічка. – Тож, аби розвіяти усі сумніви, чоловіка доставили у наркодиспансер, де були проведені відповідні тести. У результаті лікар дав висновок про те, що водій перебував у стані наркотичного сп'яніння, зокрема вживав марихуану та амфетамін. Чоловіка відсторонили від керування транспортним засобом, а сам автомобіль доставили на арештмаданчик.

Своєю чергою лікарі наголошують на тому, що водії, які сідають за кермо, перебуваючи у зміненому стані свідомості, уже є потенційними злочинцями, адже саме вони можуть стати причиною трагедії на дорозі.

– Людина під дією наркотичних засобів не контролює свою поведінку, у неї змінюється швидкість реакції на небезпечну ситуацію. Наркотик є наркотик, він не може біти легким чи важким, адже наслідки вживання для свідомості – ідентичні, – наголосила лікар-нарколог Волинського обласного наркологічного диспансеру Ольга Колотько.

Нічного ж любителя покататися «під кайфом» буде притягнуто до відповідальності згідно зі статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Окрім того, правоохоронці з'ясовують джерело походження дурману.

УДАІ УМВС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Державтоінспекція ...
Наступна новина: На Вінничині прокуратурою ...

КОМЕНТАРІ