Житомирська міліція розслідує незаконні оборудки медичного закладу,які коштували обласному бюджету мільйонних утрат

Житомирська міліція розслідує незаконні оборудки медичного закладу,які коштували обласному бюджету мільйонних утрат

14.11.14 08:48 0 730
Працівники управління державної служби боротьби з економічними злочинами УМВС України в Житомирській області викрили посадових осіб одного з медичних закладів регіону у махінаціях, пов'язаних з механізмом здійснення державних закупівель. Внаслідок протиправних дій обласний бюджет утратив понад 6 мільйонів гривень. Нині за даним фактом розпочато кримінальне провадження.

Упродовж останніх чотирьох років медичною установою проводились конкурсні торги на придбання витратних матеріалів для проведення гемодіалізу та перитонеального діалізу, переможцем яких увесь цей час ставало одне і те ж столичне підприємство.

Як повідомив начальник УДСБЕЗ УМВС Житомирщини Сергій Вязмікін, під час перевірки документації конкурсних торгів правоохоронцями було викрито низку суттєвих порушень. Установлено, що службовці тендерного комітету медзакладу під час формування медико-технічних завдань, які містяться в документації, завідомо штучно створили загальні вимоги та параметри, які ідеально підходили одному з товариств з обмеженою відповідальністю м. Києва. При цьому інші виробники та постачальники за тих умов не мали змоги взяти участь у процедурі закупівлі.

Такі протизаконні оборудки стали причиною завищення вартості придбаних витратних матеріалів для гемодіалізу. Обласному бюджету це коштувало понад 6 мільйонів гривень.

За викритими фактами нині розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Чинне законодавство за подібні дії передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

УДСБЕЗ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ