Закарпаття: на Мукачівщині інспектори ДАІ проводять профілактичні операції

Закарпаття: на Мукачівщині інспектори ДАІ проводять профілактичні операції

14.11.14 11:00 0 591
З 10 по 16 листопада стартував Всеукраїнський тиждень безпеки дорожнього руху. В цей тиждень на Мукачівщині триватимуть цільові профілактичні заходи під умовними назвами «Пішохід», «П'яний за кермом - злочинець» та «Безпечна швидкість».

- Головним завданням операції “Пішохід” є зниження кількості дорожньо-транспортних пригод за участю пішоходів. Прикро, але багато наших громадян, незважаючи на небезпеку, переходять вулицю в недозволених місцях, ігнорують сигнали світлофорів. Не менш важливим завданням є також і надання водіями переваги у русі пішоходам на пішохідних переходах, - коментує інспектор з профілактичної роботи ВДАІ з обслуговування м.Мукачева та Мукачівського району Микола Красівов. - Під час операції мукачівські державтоінспектори звертають увагу пішоходів на обов'язковість неухильного дотримання правил дорожнього руху, а саме – переходу проїжджої частини дороги тільки у відведених місцях з дотриманням правил особистої безпеки. При цьому нагадують пішоходам, які «люблять» несподівано виходити на проїжджу частину або на пішохідний перехід, що автомобіль не може миттєво зупинитись.

Щодо операції «Безпечна швидкість», то швидкісний режим будь-якого автомобіля, неадаптованого до конкретних дорожніх умов, найчастіше і стає причиною аварійно-небезпечних ситуацій. На високій швидкості важко вчасно загальмувати і уникнути наїзду на пішохода або зупинитися для запобігання зіткнення з транспортним засобом, що рухається попереду. Будь-який маневр перестроювання на шляху прямування для любителів швидкості також пов'язаний із певною небезпекою, нерідко це змушує інших водіїв «тіснитися» на дорозі, що неминуче призводить до масових порушень правил дорожнього руху на перехрестях, пішохідних переходах, зонах зупинок громадського транспорту тощо. Державтоінспекція рекомендує водіям на ділянках вулично-дорожньої мережі бути більш акуратними і «тримати» стрілку спідометра на безпечній швидкості.

Що ж до операції “П”яний за кермом- злочинець”, то правоохоронці вкотре переконують водіїв відповідально та принципово ставитися до питання тверезості за кермом. Загалом боротьба з пияцтвом за кермом - це постійна і систематична робота інспекторів ДАІ, які здійснюють ряд заходів, спрямованих на виявлення нетверезих водіїв. Треба пам”ятати, що алкоголь та кермо - не сумісні речі!

Основне завдання тижня безпеки дорожнього руху – нагадати людям про необхідність спільних дій у сфері дорожньої безпеки.

- Пам”ятайте, що безпека дорожнього руху залежить від кожного з нас, - коментує Микола Красівов.

Євгенія Красилинець

Мукачівський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ