В Івано-Франківській області рятувальники провели заняття в школі підвищення оперативної майстерності

В Івано-Франківській області рятувальники провели заняття в школі підвищення оперативної майстерності

14.11.14 14:05 0 680
Особовий склад пожежно-рятувальних підрозділів Івано-Франківщини постійно поглиблює свої знання під час занять в школі підвищення оперативної майстерності. Нещодавно такі заняття пройшли з начальниками державних пожежно-рятувальних частин територіальних підрозділів Управління ДСНС в області.

В ході теоретичної частини занять рятувальники прослухали навчальні лекції, розв’язали пожежно-тактичні задачі та провели детальний розбір пожежі, що сталася в одній із багатоповерхівок м. Долина, а також масштабних пожеж, котрі виникали на території України, аналізуючи дії вогнеборців під час гасіння та надання допомоги потерпілим.

Також на заняття було запрошено представників обласної організації Товариства Червоного Хреста України, котрі на практиці продемонстрували та навчили присутніх надавати першу медичну допомогу потерпілим під час ліквідації надзвичайних ситуацій, при отриманні різних ушкоджень та травм.

Наступним етапом занять була практична підготовка. На базі аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС в області, рятувальники вдосконалювали свої професійні навички по гасінню пожеж в задимленому середовищі. В ході практичного заняття вогнеборці здійснили перевірку апаратів стиснутого повітря, подолали дистанцію у повному бойовому спорядженні та відпрацювали дії роботи ланки газодимозахисної служби під час гасіння пожежі та евакуації потерпілих із сильно задимленого середовища. Також рятувальники відпрацювали дії щодо використання спеціальних агрегатів пожежно-рятувальних автомобілів, а саме - забір та подачу води на гасіння пожежі.

Як зізнаються рятувальники, такі практичні заняття є необхідними для вдосконалення їх професійних навичок роботи щодо дій за призначенням.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Буковинська міліція: ...
Наступна новина: На Тернопіллі 10 тисяч ...

КОМЕНТАРІ