У Львівській області "Свобода" готує ще один позов за наклеп до жовтої газети "Експрес"

У Львівській області "Свобода" готує ще один позов за наклеп до жовтої газети "Експрес"

14.11.14 16:04 0 720
Газета "Експрес" продовжує публікувати брехню проти Всеукраїнського об'єднання "Свобода". Ба більше, тепер "відділ розслідувань" цього видання наводить мості з кримінальним світом – усе тільки для того, аби дискредитувати націоналістичне об'єднання. Так, 13 листопада 2014 року в №120 (7850) газети "Експрес" (13.11 – 20.11.2014) вийшов черговий наклепницький матеріял під назвою "Вова Морда (Володимир Дідух) заговорив: "Я дав партії Тягнибока 48 мільйонів доларів. Готівкою". У зв'язку з цим Юридичне управління ВО "Свобода" готує черговий судовий позов до цього видання про захист честі, гідності і ділової репутації та спростування недостовірної інформації, поширеної про лідера об'єднання Олега Тягнибока та голови Економічної ради "Свободи" Ігоря Кривецького. Прес-служба "Свободи" заявляє: оприлюднена в цьому "інтерв'ю" інформація є брехнею та маячнею. Це чергова порція бруду, яку газета під соусом "розслідування" виливає на наше об'єднання впродовж останніх двох років.

Укотре констатуємо, що газетярська "Санта барбара", влаштована "Експресом" проти "Свободи", – збочена фантазія головного редактора видання Ігоря Починка, який кампанією оббріхування нашої політсили, вочевидь, переслідує два інтереси: власне, помста "Свободі", яка перешкоджає цьому "цигарковому баронові" реалізовувати в газетних кіосках Львова тютюнові вироби, та брудне і, вочевидь, дуже матеріяльно вмотивоване політичне замовлення опонентів "Свободи".

Судячи з останнього пасквілю, стає зрозуміло: завдання цієї жовтої газети – вилити якнайбільше помиїв, бо згідно з попередніми "розслідуваннями", нас буцімто фінансує Фірташ, а вже в останньому матеріялі ініціативу щодо фінансування "Свободи" начебто перехоплює Володимир Дідух – відомий, за словами "Експреса", в кримінальних колах авторитет на прізвисько "Вова Морда". За такою логікою, "Свободі" завтра припишуть отримання фінансів, можливо, і від усього кримінального світу України, а то й міжнародних терористичних угруповань на кшталт "Аль Каїди"?.. А може, це сам "Експрес" є виплодком того самого кримінального світу і рупором та зливним бачком усіх тих, хто платить великі гроші? Є ж стара істина, що злодій перший кричить: "Тримай злодія!"…

Принагідно нагадаємо, що позов "Свободи" до "Експреса" – уже не перший, і коли б не хитрі махінації зі зміною виданням своєї юридичної адреси, ці так звані журналісті, без сумніву, з тріском вже давно би програли усі суди і публікували спростування за спростуванням своїх замовних жовтих матеріялів.

Та попри це, перші рішення судів, які констатують брехню "Експреса", вже ухвалено. Так, Франківський районний суд Львова задовольнив позов Олега Тягнибока до товариства з обмеженою відповідальністю "Експрес мультимедіа груп" про захист честі, гідності та ділової репутації. Суд визнав такою, що не відповідає дійсності й порушує права і свободи, ганьбить честь, гідність і ділову репутацію лідера "Свободи" інформацію, оприлюднену в статті "Гроші Тягнибока-4. Угода з дияволом", надруковану в газеті "Експрес" від 24.10.2013 року (№117). Згідно з рішенням суду, газета повинна спростувати брехню. Цей же суд відхилив заяву відповідача про скасування даного рішення. У цій справі Франківський відділ Державної виконавчої служби Львівського міського управління юстиції навіть відкрив провадження про примусове виконання рішення суду, оскільки жовта газета Починка відмовилася публікувати спростування, начхавши на закон.

Також житомирський суд зобов'язав місцеву газету "Субота" спростувати недостовірну інформацію, поширену в матеріялі під назвою "Хто хазяїн партії Тягнибока?", яку видання передрукувало зі статті газети "Експрес" під назвою "Гроші Тягнибока-3. Хазяїн партії "Свобода", змінивши тільки заголовок.

До зазначеного видання позивається і народний депутат України від ВО "Свобода" Ірина Сех. Зокрема, свободівка скерувала чотири позови до "Експреса" щодо наклепів про буцімто отримання двох зарплат, вирубування лісів, прогулювання роботи в облдержадміністрації (коли націоналістка очолювала Львівську ОДА). Усі справи суди розглядають, але рішень іще не ухвалено. Затягування відбувається через те, що відповідач змінює юридичну адресу, намагаючись уникнути відповідальності.

Окрім цього, в суді перебуває позов народного депутата України від ВО "Свобода" Ігоря Кривецького до газети "Експрес" про захист честі і гідності, однак відповідач укотре вдається до затягування справи та маніпуляцій. Зокрема, відповідач знову ж таки змінив юридичну адресу, тому Франківський суд Львова змушений був передати справу до Яворівського суду (Львівська область).

"Свобода" також підготувала судовий позов і щодо матеріялу, оприлюдненого 23 жовтня 2014 року в №114 (7817) від 23.10 – 30. 10. 2014 газети "Експрес" під назвою "Справжній господар партії "Свобода" (докладніше: http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/054884/).

Судовий позов з вимогою спростувати брехню в матеріялі "Вова Морда (Володимир Дідух) заговорив: "Я дав партії Тягнибока 48 мільйонів доларів. Готівкою" стане черговим, однак ми переконані, що зрештою рано чи пізно буде ухвалено справедливі рішення у всіх справах, і газета "Експрес" буде змушена публікувати спростування. Хоча для жовтої газети це, либонь, не проблема, бо коли один раз виконуєш "політичне замовлення" з дискредитації політичної партії чи перетворюєш ЗМІ в інформаційного кілера – твоє "слово" назавжди "втрачає вагу".

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ