У Рівненській області конкурс фахової майстерності

У Рівненській області конкурс фахової майстерності

14.11.14 14:03 0 654
В Олександрійському навчальному відділенні Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості 10 – 11 листопада провели конкурс фахової майстерності за професією «Робітник фермерського господарства».

Мета конкурсу, який передбачений програмою Тижня професій сільськогосподарської галузі, – підвищення рівня професійної підготовки та майстерності слухачів, розвитку творчої активності, поглиблення знань із сучасних виробничих технологій у галузі сільського господарства згідно з державними стандартами професійно-технічної освіти.

У змаганнях брали участь слухачі, які здобувають професію робітника фермерського господарства 4 розряду. Програма конкурсу передбачала теоретичний тур з предметів «Правила дорожнього руху» та «Основи безпеки дорожнього руху»і виконання практичних завдань з чотирьох складових цієї укрупненої професії: слюсар з ремонту сільськогосподарських машин, дояр, водій автотранспортних засобів категорії «С», тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва категорії «А1».

На першому етапі практичного туру учасники виконували два завдання, що відповідали вимогам 3 розряду за професією слюсар з ремонту сільськогосподарських машин: розбирання і збирання масляного насоса двигуна трактора МТЗ- 82 та ремонт фільтра тонкої очистки (центрифуги) двигуна Д-240.

Потім слухачі розбирали і збирали пульсатор доїльної установки, а також демонстрували на муляжі корови в натуральну величину технологічний процес доїння.

Практичний етап за професією водія включали виконання трьох вправ з керування автомобілем: в'їзд до габаритного дворика та виїзд з нього, зупинка та постановка в бокс, проїзд «вісімкою» та «змійкою».

Свої практичні уміння за професією тракториста-машиніста слухачі показували на навчальному полі, виконуючи оранку за заданою глибиною та культивацію ґрунту.

При визначенні переможців журі, до складу якого увійшли майстри виробничого навчання, роботодавці та представники адміністрації навчального закладу, враховувало чимало критеріїв оцінювання якості виконання завдань: дотримання норм часу на виконання певних операцій, правил безпеки праці, технологічної послідовності, якість організації робочого місця та інші. Різниця у кількості набраних балів між призерами змагань була мінімальна. У підсумку перемогу виборов Сергій Васілік із Здолбунова, друге та третє місця зайняв Микола Лук'яник із с. Шубків Рівненського району та Юрій Ковальський з Хмельницької області. Дипломи їм вручили голова обласної ради Михайло Кириллов та директор обласного центру зайнятості Іван Ткачук. Переможець конкурсу фахової майстерності за професією «Робітник фермерського господарства» Сергій Васілік отримав також відзнаку Рівненського ЦПТО ДСЗ «Кращому випускнику».

Фото можна переглянути тут

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові на концерті ...
Наступна новина: Буковинська міліція: ...

КОМЕНТАРІ