Європарламент ратифіковує угоду про асоціацію з Молдовою

Європарламент ратифіковує угоду про асоціацію з Молдовою

14.11.14 08:06 0 741
Європейський парламент ратифікував угоду про асоціацію, включно з зоною вільної торгівлі, між Європейським союзом і Молдовою. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Спікер парламенту Молдови Ігор Корман, який був присутній при цій ратифікації у Брюсселі, назвав цей день історичним для його країни. Він також наголосив, що угода не спрямована ні проти кого, натомість вона спрямована на користь Молдови і її громадян.

Парламент Молдови ратифікував угоду ще в червні, через кілька днів після її підписання.

Для набуття чинності угоду мають ратифікувати також парламенти всіх 28 країн-членів Євросоюзу. Але, як і у випадку зі схожою угодою між ЄС і Україною, з 1 вересня вже відбувається її тимчасове застосування. На відміну від України, це тимчасове застосування угоди з Молдовою стосується і частини про зону вільної торгівлі.

Із Україною тимчасове застосування такої частини угоди відкладене до кінця наступного року, хоча ЄС на цей час надав Києву свої односторонні преференції. На такий крок пішли, зокрема, через тиск Росії, яка погрожує Україні по суті вилучити її з зони вільної торгівлі в межах СНД, як тільки почнуть застосовуватися умови вільної торгівлі з ЄС.

Росія виступає різко проти будь-якого зближення з Заходом країн, що виникли на місці колишніх радянських республік, і всіляко намагається втримати їх у своїй зоні впливу.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Голова Житомирської ...

КОМЕНТАРІ