На Тернопіллі прогнозують підвищення цін на газ для теплопостачальних організацій

На Тернопіллі прогнозують підвищення цін на газ для теплопостачальних організацій

14.11.14 08:32 0 691
Утеплення будинків та встановлення лічильників на газ – першочергові заходи, які повинен зробити кожен свідомий громадянин. Це дозволить зекономити не лише викоритсання природного газу, а й кошти за оплату його споживання. Адже у 2015 році Україну чекає чергове підвищення цін на газ для теплопостачальних організацій.

Про це під час проведення Урядового прес-дня 10 листопада заявив виконуючий обов'язки заступника голови правління НАК «Нафтогаз України» Юрій Колупайло.

«Чим менше ми споживатимемо газу, тим менше будемо купляти його у Росії, - зазначив Юрій Колупайло. – Підвищення цін на послуги теплопостачання, яке ми мали з 1 липня, не останнє. Із 1 травня 2015 року планується підвищення ціни на газ для теплопостачальних організацій, в тому числі виробництва теплової енергії для потреб населення».

Загалом, рівень виробництва природного газу в Україні – залишається незмінним. У той час, коли його споживання зростає за рахунок промислової діяльності, додав Юрій Колупайло.

«У рамках економії використання природного газу скоротили його споживання промисловим підприємствам – на 43%, теплопостачальним організаціям - на 40%, виробничим підприємствам – на 51%, - додав він. - Бюджетники і населення наразі використовують майже як і в попередні роки. Зокрема, жителі споживають в середньому 15-16 млрд. м.куб. Закликаю кожного громадянина усвідомити потребу економити настільки, наскільки це можливо. Відтак, у першу чергу слід утеплити доми та встановити газові лічильники. Утеплений будинок споживає в опалюний до 20% менше газу, будинок із лічильником - до 12 %».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ