В Житомирській області у Чуднівському районі правоохоронці затримали браконьєрів,які постріляли диких кабанів

В Житомирській області у Чуднівському районі правоохоронці затримали браконьєрів,які постріляли диких кабанів

15.11.14 11:46 0 688
Працівники Чуднівського РВ УМВС Житомирщини під час профілактичного рейду затримали трьох чоловіків, які незаконно вполювали на території району двох кабанів. Розпочато кримінальне провадження, у мисливців вилучено зброю.

Працівники служби громадської безпеки райвідділу міліції разом з єгерями районного УТМР систематично проводять на території обслуговування спеціальні відпрацювання з метою виявлення браконьєрів.

- Нині на сільськогосподарських угіддях майже завершується збирання урожаю кукурудзи, - розповів начальник Чуднівського РВ Анатолій Корнієць. – На ще необроблених полях часто можна побачити виводки диких свиней, які там підживлюються. От саме це і приваблює браконьєрів.

Цього разу рейдова група звернула увагу на звуки пострілів, які лунали з боку одного з угідь. Під час його ретельного огляду правоохоронці помітили автомобіль, водій якого намагався замаскувати його у кукурудзинні.

Під час спілкування з ним у міліціонерів виникли небезпідставні підозри щодо істинних причин перебування машини посеред поля. До того ж, у транспортному засобі знаходилися три мисливські рушниці, травматичний пістолет та нарізний карабін з глушником та оптичним прицілом.

Водночас неподалік правоохоронці знайшли і щойно впольовану здобич – дві туші диких кабанів.

За словами єгеря Костянтина Петрукевича, на території району відкрито полювання на пернату дичину та пушного звіра. А мисливством можна займатись лише у певні дні та часи та за наявності необхідних дозвільних документів, відтак затримані мисливці – просто браконьєри.

- У ході першочергового з'ясування обставин встановлено, що чоловіки є немісцевими, а з Вінниччини, Чернігова та Любарського району Житомирщини, - продовжує керівник міліції. – Вилучена у них зброя зареєстрована, нині призначено проведення її експертного дослідження.

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 248 (Незаконне полювання) Кримінального кодексу України. Чинне законодавство передбачає за такі дії покарання у вигляді штрафу від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від 160 до 240 годин, або обмеженням волі на строк до 3 років, з конфіскацією знарядь і засобів полювання та всього добутого.

На місці події також вилучено боєприпаси до зброї та автомобіль, який належить одному із затриманих та в якому наявні сліди вчинення протиправних дій. Досудове розслідування триває.

Алла Ващенко,

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ