В Житомирській області найбільші здобутки у сільськогосподарській галузі — у Попільнянського,Новоград-Волинського та Овруцького районів

В Житомирській області найбільші здобутки у сільськогосподарській галузі — у Попільнянського,Новоград-Волинського та Овруцького районів

15.11.14 16:38 0 645
Щорічно у третю неділю листопада відзначається День працівників сільського господарства в Україні. Для аграріїв Житомирщини урочистості з нагоди цього свята відбулися 14 листопада 2014 року у приміщення Житомирського агротехнічного коледжу. Привітати працівників сільського господарства області завітали голова облдержадміністрації Сергій Машковський і перший заступник голови обласної ради Володимир Арешонков.

Керівництво області та гості свята мали змогу ознайомитися з виставкою продукції рослинництва, харчової та переробної промисловості, бджільництва регіону.

«Завдяки вашій сумлінній і наполегливій праці на Житомирщині сільське господарство – це одна з тих галузей, яка не лише не втрачає обсяги, але й нарощує виробництво. Завдяки вашій титанічній праці в області зібрано гарний врожай», – звернувся у вітальному слові до працівників сільського господарства, переробної та харчової промисловості області Сергій Машковський.

Голова облдержадміністрації також подякував аграріям за їхню допомогу нашим військовим, вимушеним переселенцям і постраждалим регіонам. Переказав слова вдячності від жителів Луганської області за гуманітарну допомогу, яку вчора особисто передав луганчанам від громади Житомирщини.

Директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Микола Дідківський назвав основні здобутки аграрної галузі в поточному році. Це майже 2 млн тонн зернових (зібраних разом із зерновою кукурудзою), більше 0,5 млн тонн цукрових буряків, більше 0,5 млн тонн виробленого молока, оброблено і додатково залучено в обробіток понад 50 тис. га землі.

За результатами господарської діяльності підприємств агропромислового комплексу області колегією департаменту облдержадміністрації підбито підсумки та визначено переможців серед районів за збільшення виробництва сільськогосподарської продукції у 2014 році.

Районами-переможцями за досягнення найвищих показників у виробництві рослинницької і тваринницької продукції, збільшення її валового збору і досягнення кращих показників із виробництва продукції зерна, цукрових буряків, льону, хмелю, молока, м'яса, виробництва продукції на 100 гектарів сільськогосподарських угідь визнано:

- по лісостеповій зоні – Попільнянський район,

- по перехідній зоні – Новоград-Волинський район,

- по поліській зоні – Овруцький район.

Також за збільшення виробництва продукції харчової та переробної промисловості кращими підприємствами харчової промисловості визнано ПАТ «Новоград-Волинський хлібозавод», ТОВ «Житомирський лісокомбінат», ПАТ «Житомирський маслозавод».

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тернопільські ...

КОМЕНТАРІ