Житомирщина: в навчальних закладах області триває Місячник знань дітьми правил безпеки життєдіяльності

Житомирщина: в навчальних закладах області триває Місячник знань дітьми правил безпеки життєдіяльності

15.11.14 12:21 0 833
Вже більше місяця у школах, професійно-технічних училищах та дошкільних закладах області проходить Місячник знань дітьми правил безпеки життєдіяльності. Адже, як свідчить статистика, надзвичайні пригоди за участю дітей, їхні пустощі на дозвіллі нерідко обертаються трагедією.

У рамках Місячника працівники ДСНС спільно з управління освіти і науки обласної державної адміністрації та обласною організацією Добровільного пожежного товариства України активно проводять комплекс цікавих пізнавально-розважальних заходів з безпеки життєдіяльності. Це і бесіди як з дітьми, так і їхніми батьками, показ спеціально створених навчальних фільмів та демонстрація аспектів пожежно-рятувальної роботи, спорядження і технічного оснащення служби. Школярі пишуть диктанти, твори, перекази з безпеки життєдіяльності. У школах також проходять «відкриті уроки» з тематики запобігання травматизму і загибелі дітей під час надзвичайних подій.

Один із таких показових уроків 14 листопада провели працівники Андрушівського районного сектору ДСНС Житомирщини в дошкільному та навчальному закладах села Городківка.

З учнями місцевої школи рятувальники провели вікторину під назвою «Не буває диму без вогню!». Окрім теоретичних знань, школярі набули практичних навичок користування вогнегасником.

Крім того організатори завітали і до місцевого дитячого садочка «Дюймовочка». Теплими та щирими посмішками малеча зустрічала гостей. Працівники ДСНС у доступній формі розповіли діткам правила безпечної поведінки у побуті та на вулиці, причини виникнення надзвичайних ситуацій, шляхи їх уникнення та дії в умовах небезпеки. Також вихованцям закладу рятувальники нагадали про оголошений рамках Місячника конкурс на кращий вірш з тематики «Безпечне життя – щасливе майбутнє!» та кращий малюнок, який відображатиме позицію дітей у протидії надзвичайним ситуаціям або розповідатиме про мужню професію рятувальника. Не гаючи ні хвилини, малюки взялися хто за фарби, хто за кулькові ручки, аби чим швидше показати свої здібності та знання з правил безпеки життєдіяльності. На завершення працівники Управління ДСНС України у Житомирській області вручили малечі пам’ятні подарунки із правилами безпеки та пообіцяли ще не раз завітати в гості.

Не менш цікавий захід також відбувся на базі Житомирського вищого професійного училища будівництва і дизайну. Для того, щоб попередити про можливу небезпеку та розповісти, що потрібно робити у випадку виявлення вибухонебезпечних предметів, рятувальники провели Урок безпеки на тему «Небезпечні знахідки».

Під час зустрічі з вогнеборцями студенти 1-2 курсів навчального закладу дізналися багато цікавого про діяльність групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС Житомирщини. Також, під час проведення заходу рятувальники звернули особливу увагу підростаючого покоління на дотримання правил безпеки життєдіяльності при виявленні вибухонебезпечних предметів та продемонстрували присутнім навчальний документальний фільм «Небезпечні знахідки», який створений Організацією з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) з ініціативи та сприяння ДСНС України.

«Статистика свідчить, що більшість людей, в тому числі і діти, гинуть внаслідок катастроф природного, техногенного та соціально-політичного характеру. Діти найчастіше гинуть або травмуються на дорогах, під час пожеж. Ось чому сучасній людині необхідно знати основи безпеки життєдіяльності. Тому проведення таких заходів є дуже важливими, адже завдяки подібним тренінгам і бесідам можна навчити дітей культурі безпечної поведінки, а також на практиці закріпити необхідність щоденного дотримання правила безпеки. І це тільки бесіді, але, можливо, завтра - отримані знання допоможуть їм у реальній надзвичайній ситуації»,- зазначає виконуючий обов’язки начальника Управління ДСНС України у Житомирській області Василь Кучин.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Леонід Бицюра: "Ми ...
Наступна новина: Рівненщина: водії! ...

КОМЕНТАРІ