В Житомирській області внаслідок пожежі загинула людина

В Житомирській області внаслідок пожежі загинула людина

15.11.14 14:46 0 649
13 листопада о 04:25 на пункт зв’язку 17-ї Державної пожежно-рятувальної частини міста Олевськ надійшло повідомлення про пожежу у двокімнатній квартирі двоповерхового житлового будинку, що розташований у селищі Бучмани. До служби порятунку «101» зателефонувала сестра власника оселі, яка сповістила, що з будинку її родича йде дим.

По прибуттю чергового караулу вогнеборців з 31-го Професійного пожежного посту було з’ясовано, що осередок займання знаходиться в одній із житлових кімнат. Під час проведення розвідки всередині будинку бійці ДСНС виявили тіло 51-річного власника житла без ознак життя. Пізніше з’ясувалося, що чоловік зловживав спиртним та курив, ймовірно остання шкідлива звичка і стала причиною виникнення вогню та його загибелі.

Зусиллями співробітників ДСНС пожежу було локалізовано о 04:30 та повністю ліквідовано о 05:10. Вогонь встиг знищити домашнє майно у кімнаті.

Наразі фахівцями встановлюється остаточна причина пожежі, а також суми збитку та врятованих матеріальних цінностей.

«Дуже часто саме необережність при палінні стає причиною майже половини трагічних випадків, як свідчить статистика, найчастіше це стається в нетверезому стані. Це є результатом того, що чимало курців мають небезпечну звичку палити сидячи за столом чи в кріслі, або взагалі лежачи на ліжку. Якщо до цього додати нетверезий стан людини, коли та втрачає пильність, погано контролює свої дії і в будь-який час може заснути, ситуація набуває максимальної небезпеки. Іскра або недопалок непомітно падають на тканинне покриття, яким заслана підлога, обшиті меблі, чи на білизну. Як результат, згодом речі починають тліти, а їдкий дим поступово заповнює оселю. Зазвичай, винуватець пожежі та люди, які з ним мешкають, в цей час вже відпочивають і тому часто не можуть своєчасно прокинутися та врятуватися», - коментує виконуючий обов’язки начальника Управління ДСНС в області Василь Кучин.

З огляду на це, Управління Державної служби України з надзвичайних ситуації у Житомирській області в чергове застерігає громадян: аби не сталося лиха дотримуйтесь елементарних правил пожежної безпеки, зробіть все залежне від вас, щоб зберегти від вогню своє майно та життя!

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ