В Житомирській області 16 листопада - Всесвітній день пам'яті жертв ДТП

В Житомирській області 16 листопада - Всесвітній день пам'яті жертв ДТП

15.11.14 09:11 0 642
Начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко звертається до всіх водіїв з проханням, 16 листопада, в День пам'яті жертв ДТП, в знак солідарності та підтримки включити ближнє світло фар на транспортних засобах, тим самим ушанувавши пам'ять загиблих у ДТП.

Щорічно в Україні, як і в усьому світі, в третю неділю листопада проводяться заходи до Всесвітнього дня пам'яті жертв дорожньо-транспортних пригод.

«Головною метою акції є привернення уваги до жахливих масштабах смертності та травм на дорогах, вшанування жертв ДТП та виявлення співчуття сім'ям, які зазнали тяжку втрату.

Вшановувати пам'ять жертв дорожніх аварій вперше запропонували представники британського благодійного фонду допомоги жертвам ДТП «Road Peace» у 1993 році. За п'ять років потому, День пам'яті вийшов за межі Європи і з'явився на інших континентах, а в 2005 році у своїй Резолюції Генеральна Асамблея ООН закликала все світове співтовариство визнати Всесвітній день пам'яті жертв дорожніх аварій і відзначати його в третю неділю листопада.

«Запрошуємо всіх учасників дорожнього руху приєднатися до проведення акції», - зазначає начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко, - «замислитися бодай на хвилину про наслідки ігнорування елементарних правил безпеки не буде зайвим ні для кого. Ми всі повинні зрозуміти - наша відповідальність та правосвідомість є головними чинниками комфортного та безпечного руху.

Прес-служба Департаменту

ДАІ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Культурний «коктейль ...
Наступна новина: На Хмельниччині влада ...

КОМЕНТАРІ