Житомирській працівники ДАІ попереджають: пішохід - будь уважним !

Житомирській працівники ДАІ попереджають: пішохід - будь уважним !

15.11.14 15:27 0 728
Не штрафом чи протоколом Житомирські працівники ДАІ намагаються переконати водіїв та пішоходів дотримуватись Правил дорожнього руху. Ось і водій, якого зупинили правоохоронці щоб подякувати за те що він пропустив пішохода на «зебрі» був здивований. –« мене це вразило і дуже приємно, сам готовий подякувати працівникам ДАІ за таке відношення», говорить водій автівки.

Проведення заходів в м. Житомирі за участю представників ЗМІ, інспектори ДАІ проводять під час профілактичних заходів «пішохід», в рамках проведення тижня безпеки дорожнього руху. Мета – попередження дорожньо-транспортного травматизму на автошляхах. Правоохоронці зазначають, що пішоходи такі ж повноправні учасники дорожнього руху, як і водії. За статистикою майже 22% ДТП трапляються за участю пішоходів. І хоча з дитячих садочків навчають де потрібно переходити дорогу, багато хто нехтує правилами і власним здоров'ям, забувають здавалося б ці елементарні настанови.

Вдатися до вуличної профілактики дорожньо-транспортного травматизму з вини пішоходів охоронців дорожнього порядку змусила невтішна статистика.

– З початку року з вини пішоходів сталося 83 ДТП, в яких 24 людини загинули та 65 отримали травми різного ступеню важкості, - повідомив начальник УДАІ УМВС України в Житомирській області Володимир Гриб. – Основна причина цих ДТП – низька дисципліна пішоходів.

Тож під час проведення тижня безпеки дорожнього руху в обласному центрі працівники ДАІ спілкувались з пішоходами, попереджаючи їх про можливу небезпеку, яка чекає на недисциплінованих учасників дорожнього руху. За перехід дороги в невстановленому місці можна заплатити понад півсотні гривень штрафу. Однак цього разу порушників не штрафували, а роздавали пам'ятки з правилами та обов'язками, адже мета заходу нагадати людям, що їх безпечність може багато коштувати.











Про це повідомили у прес-службі УДАІ УМВС України в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ