В Закарпатській області перечинські рятувальники тренувалися ліквідовувати аварію в газовій котельні

В Закарпатській області перечинські рятувальники тренувалися ліквідовувати аварію в газовій котельні

15.11.14 13:42 0 639
14 листопада, у с. Сімер Перечинського району пройшли командно-штабні навчання по ліквідації аварії на газовій котельні.

За легендою, внаслідок вибуху газової котельні на території Перечинського професійного ліцею сталося руйнування стіни сходової клітки на третьому поверсі навчального корпусу. Вибухова хвиля травмувала оператора котельні та виникло загорання покрівлі навчального корпусу із сильним задимленням сходової клітки.

До участі в навчаннях залучалися два відділення рятувальників 1-ої Державної пожежно-рятувальної частини м. Перечин, аварійні бригади Перечинської філії «Закарпатгаз» та РЕМ, правоохоронці та працівники екстреної медичної допомоги.

Бійці служби порятунку «101» приступили до рятування та евакуації постраждалого з небезпечної зони. Далі передали його медикам, які в свою чергу надали травмованому першу медичну допомогу. Окрім цього, рятувальники провели евакуацію 127 осіб (учні та вчителі закладу).

У зв’язку з виникненням надзвичайної ситуації було проведено засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Також учасники заходу відпрацювали план оповіщення населення, узгодили заходи з проведення евакуаційних, аварійно-пошукових та рятувальних робіт.

Метою таких навчань є вдосконалення теоретичних і практичних навичок органів управління, сил та засобів цивільного захисту та відпрацювання злагодженості дій під час ліквідації наслідків подібних аварій. Адже готовність до дій за призначенням постійне відшліфовування свого професіоналізму майже до автоматизму це запорука плідної праці оперативно-рятувальної служби.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В українських ...
Наступна новина: Вінничина: начальника ...

КОМЕНТАРІ