На Хмельниччині рятувальники ініціюють створення місцевих пожежних команд

На Хмельниччині рятувальники ініціюють створення місцевих пожежних команд

15.11.14 10:45 0 730
Днями у Віньковецькій районній раді під керівництвом голови Михайла Бойка відбулось чергове засідання комісії щодо спільного фінансування місцевої пожежної охорони у районі в рамках Закону України «Про співробітництво територіальних громад». У заході взяли участь начальник Віньковецького районного сектору Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області Володимир Панасюк, сільські голови й секретарі Женишковецької, Нетечинецької, Дашковецької та Осламівської сільських рад.

Під час засідання учасники обговорили актуальне питання щодо створення нової місцевої пожежної команди в с. Осламів, що дозволить забезпечити надійний захист громадян, населених пунктів, виробничих об’єктів та сільськогосподарських угідь від пожеж у найбільш незахищеній частині району. Адже мешканці семи населених пунктів, віддалених від райцентру на десятки кілометрів, у випадку виникнення пожежі стають заручниками часу, що витрачає пожежна автоцистерна на прибуття до місця призначення.

Учасники комісії домовились у найближчі декілька днів на чергових засіданнях сесій сільських рад обговорити та ухвалити остаточний варіант Проекту договору про співробітництво територіальних громад у частині спільного фінансування місцевої пожежної охорони в терміни, визначені Законом України «Про співробітництво територіальних громад». У разі прийняття позитивного рішення сторони домовились розробити та затвердити Статут, провести роботу щодо розміщення пожежної охорони на території сільської ради, затвердити перелік населених пунктів, що підпадатимуть у зону її обслуговування, тощо.

Другим на порядку денному було питання щодо фінансування пожежної охорони в с. Женишківці, адже це є головною і невід’ємною складовою її діяльності. Щоб команда наступного року могла повноцінно функціонувати, потрібно долучити до її фінансування місцеві бюджети сусідніх сільських рад, що знаходяться в зоні відповідальності цього підрозділу. Тому члени комісії внесли відповідні пропозиції до Проектів договорів щодо спільного фінансування, що дозволить захистити населені пункти від пожеж та їх стихійних наслідків.

За словами Володимира Панасюка, на території району функціонує дві місцеві пожежні команди – в селах Зіньків та Женишківці. З початку поточного року на Віньковеччині сталося 13 пожеж, дві з них вогнеборці місцевих пожежних команд допомагали ліквідовувати рятувальникам району. Тож районна рада та рятувальники вирішили взяти справу щодо створення пожежної охорони в селах у свої руки, адже безперечною перевагою таких підрозділів є те, що вони добираються до місця події всього за кілька хвилин.

Віньковецький районний сектор

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Рівному в будинку на ...
Наступна новина: На Тернопіллі представники ...

КОМЕНТАРІ