Хмельницька область: начальники караулів ДСНС підвищили свій професійний рівень

Хмельницька область: начальники караулів ДСНС підвищили свій професійний рівень

15.11.14 14:14 0 673
На Хмельниччині протягом 11-13 листопада на базі Шепетівського, Волочиського та Чемеровецького районних секторів Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області проведено заняття з начальниками караулів пожежно-рятувальних підрозділів щодо вдосконалення їх професійної підготовки під час виконання завдань за призначенням у зимовий період. Зазначимо, що на наразі в підрозділах краю проходять службу 150 начальників караулів та командирів відділень.

Під час занять основна увага приділялась вивченню особливостей гасіння пожеж за умов низьких температур, експлуатації пожежної техніки. Розглянуто питання гасіння пожеж у багатоповерхових та будинках підвищеної поверховості, а також порядок та правила евакуації. Крім того, вдосконалено практичні навики з рятування постраждалих за допомогою рятувальних мотузок та перевірено теоретичні знання з особливостей роботи в апаратах захисту органів дихання та зору.

На заняттях рятувальники довели свої вміння, здобуті під час навчання у Центральній школі Державної пожежної охорони міста Ченстохова Республіки Польща, з якою керівництво Головного управління ДСНС України в області організувало та налагодило співпрацю.

Підводячи підсумки занять, начальник Головного управління Борис Болібрух наголосив на необхідності професійного розвитку шляхом проходження навчання за кордоном та вивчення іноземних мов, а також зауважив, що від правильності дій начальника караулу, як першого керівника гасіння пожежі, залежить людське здоров’я та життя.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ