Працівники ДАІ навчали хмельничан правильно переходити дорогу

Працівники ДАІ навчали хмельничан правильно переходити дорогу

15.11.14 08:00 0 541
Цього разу інспектори Державтоінспекції УМВС України в Хмельницькій області лише попереджали пішоходів, але, як запевняють правоохоронці, кожного дня чимало людей притягують до адміністративної відповідальності за перехід проїжджої частини у невстановленому місці.

З 10 по 16 листопада Державтоінспекція по усій Україні проводить “Тиждень безпеки дорожнього руху”. Не став винятком і Хмельницький, де співробітники міського відділу ДАІ поширювали серед водіїв листівки з порадами безпечного водіння, а пішоходам роз'яснювали, як правильно переходити дорогу.

- Аналіз дорожньо-транспортних пригод показує, що найбільше ДТП за участю пішоходів стається тоді, коли вони переходять дорогу у невстановленому місці або раптово з'являються на проїжджій частині, - розповідає інспектор Державтоінспекції Андрій Прокопенко.

За статистикою найчастіше мешканці обласного центру потрапляють під колеса автомобілів на вулицях Кам'янецька, Західно-окружна та на проспекті Миру.

- На даних ділянках дороги дуже інтенсивний рух, пішоходи ігнорують цей фактор і переходять проїжджу частину там, де заманеться. Кожного дня ми складаємо по 6-7 адміністративних протоколів за перехід дороги у невстановленому місці, - каже інспектор Андрій Прокопенко.

В ДАІ попереджають, що до відповідальності за порушення правил дорожнього руху притягаються не лише водії автівок, але й пішоходи. Зокрема, за перехід дороги у забороненому місті загрожує штраф від 51 до 85 гривень.

- Велика кількість ДТП стається з вини пішоходів, звісно є чимало і недобросовісних водіїв, але тенденція така, що саме пішоходи порушують правила, переходячи дорогу у невстановленому місці, хоча поруч може бути “зебра” чи підземний перехід. У кращому випадку за таке правопорушення ви відбудетеся штрафом, у гіршому — ризикуєте потрапити під колеса автомобіля, - попереджає голова громадської організації “Хмельницький автолюбительський клуб” Володимир Гойко.

Віктор Паламарчук

фото медіакорпорація «Є!»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Одежда и комбинезоны Lassie
Наступна новина: В Чернігівській області ...

КОМЕНТАРІ