Колишній полонений Олександр Пронько розповів про знущання сепаратистів

Колишній полонений Олександр Пронько розповів про знущання сепаратистів

15.11.14 11:00 0 623
У тернопільській лікарні, після двохмісячного перебування у полоні у терористів, проходить лікування доброволець Олександр Пронько. Хлопець розповів, що у тилу бойовиків його змушували копати траншеї, насипати у мішки пісок і допомагати на кухні. Каже, день починався вдосвіта і закінчувався опівночі.

Про це йдеться у сюжеті програми новин «Огляд дня» телеканалу ZIK (щобудня о 21:00).

Історія Олександра Пронька розпочалася на Майдані. Туди він приїхав із Дніпропетровська – і відразу записався у львівську сотню. Чоловік був активним учасником революційних подій, а 18 лютого, під час сутичок, його поранили в ногу. На лікування Олександра привезли до Тернополя.

Після лікування Олександр знайшов у Тернополі роботу і житло. Втім, коли події на Сході країни загострилися, хлопець вирушив туди добровольцем. Саме там, на одному з донецьких блокпостів бойовики під час обшуку знайшли в його рюкзаку військову форму і тернопільську прописку.

«Коли вони знайшли мою тернопільську прописку, одразу почалось: наручники, автомати, пакет на голову, побої. Вони завезли мене в районний відділок міліції, де мене допитували: і ствол до голови приставляли, і пакет на голову надівали», – розповідає колишній полонений Олександр Пронько.

У полоні в терористів Олександр пробув два місяці. Опісля бойовики просто йому сказали, щоб «ішов геть». Відтак, хлопець знову поїхав до Тернополя.

«На даний момент Олександр просто потребує психологічної підтримки. У нього тяжкі забої. Тут просто треба час, щоб вони пролікувалися», – зазначає завідувач ортопедично-травматичного відділення університетської лікарні Сергій Гаріян.

Наразі на схід країни Олександр більше не збирається. Після лікування, каже хлопець, шукатиме роботу та планує оселитися на Західній Україні.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Буковинська міліція ...

КОМЕНТАРІ