В українських готелях,ресторанах та музеях відмовляються приймати росіян

В українських готелях,ресторанах та музеях відмовляються приймати росіян

15.11.14 13:40 0 628
Серед українських підприємців завелась нова мода – не обслуговувати окупантів. На оголошення із таким попередженням можна натрапити у готелях, ресторанах і навіть у музеях. Журналісти телеканалу ZIK перевірили, чи справді росіян не пускають у громадські місця, і взагалі, за якими критеріями їх впізнають серед інших відвідувачів.

Про це йдеться у сюжеті програми «Огляд дня» (щобудня о 21:00 на телеканалі ZIK).

Власник одного із готелів курортного Трускавця заявив, що більше не селитиме у себе окупантів. Тож знімальна група ZIKу вирішила з’ясувати, чи здадуть кімнату за російським паспортом. До експерименту залучили товариша із Росії, Олега. Діяли за легендою: подружжя приїхало у найпопулярніше курортне містечко Західної України та хоче зняти собі номер на два дні.

Дорогою до рецепції оголошення у готелі двічі попереджало, що росіянам тут не раді. Далі – стандартна процедура реєстрації. Настав час показувати паспорт.

«Ану хвилиночку. Ми, здається, росіян не приймаємо. Начальник заборонив приймати громадян із Росії. Зараз він поїхав, тож навіть не знаю, що робити», – зізнається працівниця на рецепції.

Та все ж, порадившись із колегою, «російському подружжю» таки дають кімнату. Швидше за все тому, що журналістка розмовляла українською. Щоправда, під кінець їх ще раз, контрольно, перепитали, чи точно не окупанти. Тож герої зізналися: не окупанти і не туристи, а журналісти.

Говорити на камеру без згоди власника, котрий зараз за кордоном, персонал відмовився. Роз’яснити таку ініціативу взялася мама директора готелю.

«Ви знаєте, я рідко сюди заходжу, але син у мене патріот», – гордо повідомляє мати підприємця Анна.

І цим, мовляв, все сказано.

Та трускавецький готель в ініціативах такого бойкоту не перший. Схожі оголошення київський музей М. Булгакова вивісив ще у березні. І знімати табличку найближчим часом працівники не планують.

Народні санції проти росіян вийшли і за межі України. Наприклад, власник готелю у Чехії відмовився поселяти у своєму закладі російських громадян через анексію Криму. За це його місцева влада навіть оштрафувала на понад дві тисячі доларів. Натомість наші держчиновники на офіційний бойкот російського наразі не наважуються.

«У нас немає російських банків – у нас є українські банки з російським капіталом. І коли вони хочуть вводити у нашу країну гроші і давати кредити нашим підприємцям, я не можу нічого забороняти», – в одній із програм заявила голова Нацбанку України Валерія Гонтарева.

Тим часом у Литві заявили, що із наступного тижня Європейський Союз обговорить питання наступного етапу санкцій проти росіян і лідерів «ДНР» та «ЛНР».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненщина: ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ