Вихідні у Львові: найцікавіше відбуватиметься,коли стемніє. Афіша

Вихідні у Львові: найцікавіше відбуватиметься,коли стемніє. Афіша

15.11.14 09:43 0 681
У суботу у Львові стартує вже традиційний фестиваль «Ніч у Львові», який підготував сотню різноманітних заходів. На вихідні музичний фестиваль «Відкриваємо Падеревського» запрошує на унікальні концерти, а кінотеатри міста Лева – на український фільм-претендент на Оскар «Поводир».

Про це і багато іншого – у нашій афіші.

«Ніч у Львові». Екскурсії, перформанси та театралізовані дійства у музеях, галереях і храмах, що дозволять львів’янам та гостям відчути духовну велич Львова. Організатори зробили акцент «Ночей у Львові» на духовності та мирі. У заходах візьмуть участь храми всіх релігійних конфесій.

Організатори запланували екскурсію «Дорога духу і добра», присвячену чудотворним іконам. Під час екскурсії учасники відвідають п’ять давніх храмів Львова: Святоуспенську церкву Української автокефальної православної церкви, церкву св. Андрія, кафедральний собор Успення Пресвятої Діви Марії (РКЦ), Вірменський собор Успення Пресвятої Богородиці та церкву Пресвятої Євхаристії. У кожному храмі вистачить часу спокійно помолитися і прикластися до святинь.

Собор св. Юра відкриє для огляду Митрополичі палати. Тут виступить камерний оркестр «Віртуози Львова».

Екскурсії пройдуть у храмі Всіх Святих (костел Бенедиктинок), церкві Богородиці Неустанної Помочі (Марії Сніжної), храмі Івана Хрестителя, церкві св. Миколая, монастирі св. Онуфрія та у храмі св. Параскеви П’ятниці.

Ще одним відкриттям цьогорічної «Ночі у Львові» буде Львів «науковий» – вперше до програми долучаться навчальні заклади. В університеті Львівська політехніка пройде Телекомунікаційний квест та екскурсії нічними науковими лабораторіями. В Українському католицькому університеті відбудеться зустріч з відомим істориком Ярославом Грицаком. Андрій Шкарб’юк читатиме лекцію про джаз. Пройде літературний вечір Тараса та Маркіяна Прохаськів.

Також вперше відбудеться музейний квест Leopolis – Mediterraneum, заплановано велоквест «Цікавинки про Львів».

Детальніша програма тут.

Вперше у Львові відбудеться і Фестиваль свічок. Майстри «Львівської свічкової мануфактури» разом зі скульпторами створять велетенське лого міста «Львів відкритий для світу», в якому кожна з п’яти веж буде свічкою. Подивитися на логотип-свічку можна буде протягом усіх трьох днів фестивалю. Крім того, у рамках Фестивалю свічок на площі Музейній відбудеться другий Гармидер – соціальний розпродаж.

У суботу в центрі для дітей «Лис Микита» відбудеться майстер-клас для малят до чотирьох років з техніки валяння і екодекору. ВИСТАВКИ

У Музеї етнографії та художнього промислу можна побачити виставку «Своє/Чуже: про що мовчать музейні пам’ятки», яка покаже, як змінювалися музейні колекції під впливом воєн, революцій за останнє століття.

У Шевченківському гаю ж показують виставку коренепластики Любомира Калиневича.

«Тут – справжнє диво! Казкові персонажі, різноманітні тварини і птахи, красиві вази, помережені узорами палиці – близько 30 робіт, створених майстром із коренів, гілок, наростів дерев. Ця «лісова скульптура» є одним із видів мистецтва, що називається коренепластикою», – зазначають організатори. МУЗИКА

Львівська філармонія у ці вихідні приймає фестиваль «Відкриваємо Падеревського». У суботу о 19.00 відбудеться концерт «Фортепіанний романтизм: епоха поетів та віртуозів – Шопен, Ліст, Падеревський».

У неділю ж у Львівській опері відбудеться концерт у рамках III Міжнародного фестивалю «Відкриваємо Падеревського». У ньому візьмуть участь академічний симфонічний оркестр «INSO – Львів», національна хорова капела «Думка» та дитячий хор «Радуниця». Під час заходу відбудеться урочиста церемонія вручення відзнаки Paderewski.

До 16 листопада у Львові проходитиме V фестиваль хорового співу «Співаймо канон». Участь візьмуть дитячі та молодіжні хорові колективи зі Львова та області, Южноукраїнська й оркестр з Києва. Протягом двох днів фестивалю відбуватимуться концертні виступи хорів: 15 листопада – у Будинку органної та камерної музики (вул. С. Бандери, 8), 16 листопада ? в Львівській обласній філармонії (вул. Чайковського, 7). CУБОТНІЙ РЕПЕРТУАР

О 18.00 у Львівській опері відбудеться спектакль «Богема».

Театр ім. М. Заньковецької о 12.00 запрошує на казку «Івасик Телесик», а о 18.00 – на спектакль «Криза».

Театр Курбаса покаже о 19.00 всесвітньо відому виставу «Чекаючи на Ґодо».

У суботу та неділю Перший український театр для дітей та юнацтва запрошує на прем’єру вистави «Крила ангела» Олени Крилової. Початок о 20.00. Крім того, в суботу опівдні відбудеться спектакль «Зоряний хлопчик».

У рамках «Ночі у Львові» театр «Воскресіння» покаже театралізоване дійство у двору Ратуші «Львів то є Львів» о 19.00 20,00, 21.00, 22.00, 23.00.

О 12.00 та 14.00 театр «І люди, і ляльки» кличе на «Чарівну лампу Аладдіна». НЕДІЛЬНИЙ РЕПЕРТУАР

Львівська опера опівдні запрошує на «Білосніжку та семеро гномів».

О 18.00 у театрі ім. М. Заньковецької покажуть «Ярославну – королеву Франції».

Драмтеатр Лесі Українки підготував чергову прем’єру, яка називається «Антиформалістичний райок». Початок цієї вистави з незвичною назвою о 19.00.

Перший український театр для дітей та юнацтва, окрім «Крил ангела», покаже о 12.00 та о 15.00 спектакль «Beautiful Карпати».

Театр «І люди, і ляльки» запрошує побачити «Веселих ведмежат». Початки вистави о 12.00, 14.00 та 16.00. КІНО

На вихідних Львівський палац мистецтв закриває кіносезон. Тому кожен має останній шанс відвідати покази фільмів. 15 листопада о 18:00 показуватимуть «Два дні, одна ніч», о 20:00 – Oscar shorts. 16 листопада о 18:00 Oscar shorts, а о 20:00 «Святий Лоран. Страсті великого кутюр’є». МУЛЬТИКИ

«Махни крилом». Щороку всі птахи відлітають на Південь. Повинна полетіти і зграя нашого юного героя Чижика, але в останній момент перед перельотом на вожака зграї Даріуса нападає злий кіт. Тільки Даріус знає дорогу на Південь, і він встигає передати секрет Чижику, який тепер має стати ватажком зграї. У Чижика немає досвіду таких дальніх перельотів і тим більше, досвіду лідерства в зграї, але йому не залишається нічого, окрім як швидко вчитися.

«Бджілка Майя». Пригоди доброї і чарівної бджілки Майї в новому повнометражному мультфільмі.

«Супер шістка». Юний Хіро Хамада – природжений винахідник і геній конструювання роботів. Разом зі старшим братом Тадаші вони втілюють у життя найпередовіші ідеї в Технічному університеті міста майбутнього Сан-Франсокіо. Після серії загадкових подій друзі опиняються в центрі підступної змови. Зневірившись, Хіро вирішує використовувати веселого і доброго експериментального робота Беймакса, перепрограмувавши його в невразливу бойову машину.

НОВИНКИ

«ПОВОДИР». В основі сюжету фільму – подорожі американського хлопчика та українського сліпого музиканта.

«Ріо, я люблю тебе» (драма, мелодрама). Любов трапляється скрізь. Але деякі любовні історії можуть відбутися тільки в Ріо-де-Жанейро.

«Всіх порву» (драма, комедія). У Гаррі був дуже, дуже, дуже поганий день. Всю ніч безперервно вони з його другом Сесілом пропили, а коли на ранок він повернувся додому, то що б ви думали?.. Він знайшов там мертвою свою маленьку собачку на прізвисько Джоллі! Хтось посмів вбити його улюбленицю, його єдину відраду і промінь світла у віконці!!! Невтішний і вбитий горем Гаррі клянеться, що знайде і покарає вбивцю, чого б це не коштувало. Гарненько озброївшись, він разом зі своїм вірним другом Сесілом виходить на стежку війни. Цю парочку чекає божевільна, п’яна гонитва, що залишає за собою кривавий слід.

«Віджа. Смертельна гра» (жахи). Компанія друзів змушена зіткнутися з їх найстрашнішими кошмарами, після того, як пробуджує темні сили за допомогою спіритичної дошки.

«СТАРІ» НОВИНКИ

«Крихітка» (мелодрама, комедія). Коли Меган отримує пропозицію одружитися від хлопця, з яким вже давно зустрічається, виявляється, що насправді вона абсолютно не готова до дорослого життя. Тому вона бере паузу, бреше своєму хлопцю, що їде на тиждень у відпустку, а сама буквально «впадає в дитинство» і відривається в компанії малознайомих тінейджерів. Можливо, щоб подорослішати, їй потрібно зустріти іншого чоловіка?

«Інтерстеллар». Фільм оповідає про подорожі групи дослідників, які використовують недавно виявлений просторово-часовий тунель, щоб обійти обмеження польоту людини в космос і підкорити величезні відстані на міжзоряному кораблі.

«Амазонія: Інструкція з виживання» (документальний, пригоди, сімейний). Картина про домашнього капуцина, який після авіакатастрофи потрапляє в свої природні але чужі йому умови.

«Лють» (бойовик, драма, військовий). Квітень 1945 року. Загартований в боях сержант командує танком Sherman і його екіпажем з п’яти чоловік. Третій рейх валиться, але німецькі солдати ще продовжують відчайдушно опиратися. Екіпаж танка M4 Sherman вступає в сутичку з переважаючими силами противника, героїчно намагаючись нанести удар в саме серце нацистської Німеччини.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: Тернопілля: іван Крисак ...

КОМЕНТАРІ