Прикарпатські лабухи продемонстрували гонор «Перкалабі»,– конфлікт на «Лабух-шоу»

Прикарпатські лабухи продемонстрували гонор «Перкалабі»,– конфлікт на «Лабух-шоу»

15.11.14 08:44 0 683
У неділю, 16 листопада, на телеканалі ZIK о 21:00 стартує другий епізод турніру небитих музикантів «Лабух-шоу». У бій за звання найкращих весільних музик вступають лабухи Івано-Франківщини. Вони не лише сколихнули Карпати трембітами, скрипками і цимбалами, а й показали — гуцульський гонор не визнає авторитетів: одразу двоє учасників шоу навідріз відмовилися виконувати завдання від суддів — музикантів із відомого гурту «Перкалаба».

Конфлікт спалахнув під час батлу між двома професійними колективами – легендою прикарпатського року — «Гуцулами» із Косова — і «Саш-н-бенд» з Івано-Франківська.

«Гуцули», які свого часу займалися «розкруткою» нині відомого на всю країну «Плачу Єремії», відверто зізналися, що вже близько 30 років не працюють на весіллях. Під час виступів на сцені музиканти грають лише власні пісні. Тож не дивно, що судді із «Перкалаби», які зростали на творчості «Гуцулів», були вражені, побачивши легендарних карпатських рокерів на конкурсі весільних музик: «Хлопці, а ви що тут робите? Навіщо вам це здалося?».

Фолк-рок гурт «Гуцули»: гітара справжнього рокера ніколи не заграє «попсу»

«Ми прийшли сюди не так змагатися, як показати свою творчість. Хочемо, щоб українська пісня витіснила російську попсу», — так пояснили свою участь у «Лабух-шоу» «Гуцули».

Своїми принципами затяті «Гуцули» не хотіли поступатися навіть заради перемоги в шоу. Тим паче, що «Перкалаба» вигадала для фолк-рокового гурту справді «жорстоке» завдання — зіграти і заспівати попсову «Дівчина, юна весна» Наталі Бучинської.

«Ми таке не граємо!» — відповіли, як відрізали, «Гуцули».

Не забажав виконувати суддівське завдання і «Саш-н-бенд» — інструментальний гурт відмовився співати нехарактерну для них рокову «Весну» «Воплів Відоплясова».

Соліст гурту «Перкалаба» Sha Man вражений: деякі колективи відмовилися виконувати суддівські завдання

Чим обернеться упертість та навіть самовпевненість гонорових учасників «Лабух-шоу»? Яке покарання чекатиме на них через небажання дотримуватися правил конкурсу? – це лише одна із цікавинок майбутнього ефіру.

Івано-Франківський етап «Лабух-шоу» дійсно зібрав найяскравіших весільних музик краю: сім колективів, які бездоганно володіють автентичними інструментами, знають сотні стрімких, як гірські потоки, коломийок, тужливих, як зимове відлуння в горах, пісень-проводок молодої з рідної хати.

Пісенну традицію свого краю на Прикарпатті плекають як ніде інде, у рідній мелодиці тут кохаються з раннього дитинства. Тож недаремно, серед учасників виявилися кілька родинних гуртів, що співають з покоління в покоління, – «Капелюхи» і «Відлуння Карпат». А ще колектив дітлахів «Едельвейс», де скрипалеві лише 12 років. Також поруч із музиками з академічною освітою із гурту «VIP» на одній сцені змагатимуться автентичні «Живий звук», які вчилися піснярства не в консерваторіях, а на полонинах.

Як грати на сопілці носом? Як порвати душу піснею скрипки із порваними струнами? – увесь колорит гуцульського весілля у неділю, 16 листопада, «Лабух-шоу» о 21:00 на телеканалі ZIK.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Закарпатець самовільно ...

КОМЕНТАРІ