У Львівській області при Стрийському міськвідділі міліції створено Громадську раду

У Львівській області при Стрийському міськвідділі міліції створено Громадську раду

15.11.14 12:00 0 678
Створення цієї громадської інституції при міськвідділі міліції покликане сприяти налагодженню дієвого діалогу та ефективної взаємодії між правоохоронцями та громадськістю Стрийщини.

Адже основними завданнями цього колегіального консультативно-дорадчого органу при міськвідділі міліції є створення умов для реалізації громадянами конституційного права на участь в управлінні державними справами та здійснення громадського контролю за діяльністю підрозділу.

«Процес формування Громадської ради було розпочато з утворення ініціативної групи з підготовки установчих зборів. Представники інститутів громадянського суспільства, які виявили бажання вступити до складу цього виборного органу, звернулися до ініціативної групи з відповідними заявами», - розповів начальник Стрийського міськвідділу міліції підполковник міліції Василь Кулик.

Відтак 16 жовтня відбулися Установчі збори, на яких було сформовано склад Громадської ради. До неї увійшли 19 представників інститутів громадянського суспільства. На першому засіданні, що відбулося 30 жовтня, Ігоря Брика обрано головою Громадської ради. Заступниками стали Ірина Поліщук та Микола Ременюк, а обов'язки секретаря Ради покладено на Валентину Гемську.

Громадська рада при Стрийському міськвідділі міліції, строк повноважень якої 2 роки, діє на підставі Положення, розробленого на основі Типового положення, передбаченого постановою Кабінету Міністрів України № 996 від 3 листопада 2010 року. Даний документ схвалено на засіданні Ради та погоджено з органом внутрішніх справ.

- На засіданні ми прийняли рішення про те, що діяльність ради буде побудована наступним чином. У складі Ради створено дві комісії, які працюватимуть у декількох напрямах, а їхню діяльність куруватимуть заступники голови Громадської ради. Кожен член Ради самостійно обрав напрямок, у якому буде працювати. Для конструктивної роботи розробляємо квартальний план роботи. Також плануємо запровадити проведення керівництвом Громадської ради прийому громадян в приміщенні громадської приймальні Стрийського міськвідділу міліції. Для цього розроблено графік прийому. Тож мешканці міста Стрия і Стрийського району матимуть змогу звернутися до нас з пропозиціями щодо покращення стану забезпечення законності і правопорядку, боротьби зі злочинністю, захисту прав і свобод громадян, а також зі скаргами на роботу працівників міліції тощо, - зазначив голова Громадської ради Ігор Брик.

Зауважимо, що основною формою роботи громадської ради є засідання, що проводяться у разі потреби, але не рідше одного разу на квартал. Наступне засідання Громадської ради заплановано провести 15 грудня.

Ольга Марцинюк

помічник начальника Стрийського МВ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: Вінницькі ...

КОМЕНТАРІ