Йосиф Ситник: "УДАР" боїться брати на себе відповідальність"

Йосиф Ситник: "УДАР" боїться брати на себе відповідальність"

15.11.14 15:45 0 675
Складанням повноважень у виконавчій владі ВО "Свобода" відкрила шлях для переможців виборів, аби вони нарешті продемонстрували свою професійність у владі та взяли на себе всю повноту відповідальності за ситуацію в державі та Львівській області зокрема. Однак, як виявилося, "УДАР" боїться цієї відповідальності й заздалегідь шукає винних. Про це заявив голова Львівської обласної організації ВО "Свобода" Йосиф Ситник, коментуючи закиди Львівської обласної організації політичної партії "УДАР" Віталія Кличка" на адресу свободівців.

"Я здивований, що в політикумі ще є такий суб'єкт, як "Львівська обласна організація політичної партії "УДАР" Віталія Кличка", адже все керівництво та чільні представники "УДАРу" на парламентських виборах були зареєстровані в ЦВК як безпартійні. Зрозуміло, що це було зроблено для того, щоби на плечах Президента та популярному бренді його новоствореної партії пройти до парламенту", – зазначив свободівець. За його словами, так само 2010-2012 років ці люди для проходження до влади використовували бренд популярного у світі спортсмена-боксера. А тепер ці політичні пристосуванці закидають "Свободі", що в "шніх умовах самоусунення від виконання обов'язків можна прирівняти до дезертирства у воєнний час". "І це говорять ті, які в кінці лютого та на початку березня 2014 року при формуванні нового уряду побоялися брати на себе частину відповідальності, залишивши "Батьківщину" і "Свободу" сам-на-сам із наслідками режиму Януковича та війною з Путіним, що набирала обертів", – зазначив Йосиф Ситник.

Голова Львівської обласної організації ВО "Свобода" наголосив: упродовж весни, літа і осені свободівці в уряді та місцевих адміністраціях ухвалювали непопулярні рішення (двічі – секвестр б'юджету, зменшення фінансування державних, обласних та районних програм, виконання рішень щодо трьох хвиль мобілізації, створення територіальних батальйонів), допомагали родинам загиблих і організовували повернення тіл героїв додому та їх похорони, намагались ремонтувати дороги без реального фінансування, впроваджували заходи з енергозбереження у б'юджетній галузі тощо. "Натомість "ударівці" весь цей час не зникали з телеекранів, організовували шоу-люстрації та проплачені пікети під Львівською облрадою та держадміністрацією, по-фарисейськи критикували наші дії, безпідставно звинувачуючи у непрофесіоналізмі, іронічно коментували щирі вчинки молодих голів РДА. Більше того, перед виборами "ударівці" активно підтримали ганебні мінські домовленості, дезінформуючи виборців, що, мовляв, настав мир, та переконували, що за три дні створять нову коаліцію. Проте вже закінчується третій тиждень після виборів, а віз і нині там".

Свободівці після офіційного оголошення результатів виборів учинили згідно з европейською політичною практикою – подали у відставку з політичних посад, давши можливість переможцям виборів пропонувати свої кандидатури до обговорення громадськості на посади голів ОДА і РДА – публічно і завчасно, а не кулуарно та за партійними квотами. "До речі, саме так було навесні цього року, коли сотні представників громад приїжджали в ОДА і пропонували свої кандидатури, – додав Йосиф Ситник. – Ми відкрили шлях, щоби переможці виборів нарешті показали своїх професіоналів на посади і взяли на себе всю повноту відповідальності, як у державі, так і в області. Адже у них тепер вся повнота влади в України: Президент, парламент, майбутні коаліція та уряд, голови адміністрацій".

Зрештою, за словами націоналіста, партійці ВО "Свобода" не можуть брати на себе спільну відповідальність з політичними угрупованнями, представники обласних осередків та центральне керівництво яких дотримуються протилежних думок з приводу ситуації в країні: "Ми повністю погоджуємося з тезою, "що оцінку нашим вчинкам дають виборці, а в окремих випадках – компетентні органи". Але це стосується не лише нас. Ми прийняли з вдячністю і гідністю результат виборів, вчинили так, як належить відповідальним політикам і щиро дивуємося з реакції вчорашніх партнерів по коаліції. Люди вам висловили довіру, але ви боїтеся брати відповідальність на себе без нас? Якщо у вас не вистачає духу, інтелекту, сили в цей буремний час протистояти викликам і виправдати довіру виборців, то чи варті ви цієї довіри?.." – зазначив голова Львівської обласної організації ВО "Свобода".

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ