Петро Колодій: "Українська молодь повинна знати свою історію,аби не повторювати помилок своїх попередників"

Петро Колодій: "Українська молодь повинна знати свою історію,аби не повторювати помилок своїх попередників"

15.11.14 10:27 0 677
14 листопада 2014 року у Львівській обласній раді відкрили Міжнародну наукову конференцію "Проблеми дослідження українського визвольного руху середини ХХ століття". Захід відвідав голова обласної ради свободівець Петро Колодій, який повідомив, що українська молодь повинна знати правдиву історію свого народу, аби в боротьбі за свободу рідної землі не повторювати помилок своїх попередників.

"Помилковим є твердження про те, що на початку 90-х років незалежність Україні далась надто легко. Тільки з початку ХХ століття за свободу нашої держави заплачено мільйони життів українців, які, не вагаючись, ішли на смертельний поєдинок в ім'я вільної Української держави", – зауважив голова обласної ради.

Петро Колодій зазначив, що впродовж тривалого часу історична правда українського народу приховувалась або ж трактувалася з погляду СССР. Тому коли нарешті впали табу і заборони, коли врешті стерто гриф "секретно", українська молодь, на думку очільника облради, повинна знати свою правдиву історію. Більше того, молодому поколінню українців необхідно ґрунтовно проаналізувати минулі помилки, щоби не повторювати їх у майбутньому.

Окрім того, голова обласної ради переконаний, що такі наукові конференції покликані розвінчати совєцькі міти та стереотипи про визвольну боротьбу українського народу. "Якби впродовж десятиліть не було викривлень та спекуляцій на темі боротьби українців за власну державу, то не було б такої кризи на сході України", – наголосив Петро Колодій.

До роботи Міжнародної наукової конференції "Проблеми дослідження українського визвольного руху середини ХХ століття" долучились історики з Литви, Білоруси та України, зокрема зі Львова, Києва, Рівного, Івано-Франківська, Острога, Жовтих Вод, Тернополя, Луцька, Житомира, Полтави. Під час конференції науковці обговорюватимуть питання про український визвольний рух крізь призму політики національної пам'яти, про героїзацію як елемент національної пам'яти і зупиняться на проблемах дослідження українського національно-визвольного руху 1930–1950-х років.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Житомирі привітали ...
Наступна новина: Вінницька міліція розшукує ...

КОМЕНТАРІ