Олег Панькевич взяв участь в міжнародній конференції з дослідження українського визвольного руху

Олег Панькевич взяв участь в міжнародній конференції з дослідження українського визвольного руху

15.11.14 17:58 0 736
14 листопада 2014 року заступник Голови ВО "Свобода" з питань національної пам'яті Олег Панькевич взяв участь у міжнародній науковій конференції "Проблеми дослідження українського визвольного руху середини ХХ століття", яка відбулася у Львівській обласній раді. Організаторами конференції, яка відбувається щороку, стала Львівська обласна рада та провідні науковці і дослідники Львівщини.

Олег Панькевич, який був ініціатором та одним з організаторів конференції на самих її початках, привітав учасників зібрання.

"Мені приємно брати участь у цьому зібранні, перебувати серед людей, які досліджують визвольний рух – одну з найважливіших сторінок історії України. На жаль, Україна ще так і не стала справжньою державою, чи не тому, що ми належно не оцінили уроків минулого.

…Цей рік був особливим. Саме герої минулого перевтілились у сучасників. вони об'єднуються на небесах, а нам потрібно все зробити для того, аби їхній подвиг отримав належне розуміння", - зазначив Олег Панькевич.

Свободівець також привітав литовську делегацію, присутню на конференції. Він нагадав, що разом з цими людьми у 2012 році було встановлено меморіальну дошку Євгенові Коновальцю у литовському місті Каунас. "коли Україна часто стикається з несприйняттям з боку світової спільноти, українці особливо цінують співпрацю з Литвою та її підтримку", - зазначив він.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: У Тернополі презентували ...

КОМЕНТАРІ