У РІВНОМУ ВОДІЇ ПРОДОВЖУЮТЬ ЗА РАХУНОК ТРОТУАРУ ОБЛАШТОВУВАТИ 
 СОБІ СТОЯНКИ ДЛЯ АВТОМОБІЛІВ

У РІВНОМУ ВОДІЇ ПРОДОВЖУЮТЬ ЗА РАХУНОК ТРОТУАРУ ОБЛАШТОВУВАТИ СОБІ СТОЯНКИ ДЛЯ АВТОМОБІЛІВ

15.11.14 08:03 0 676
До Рівненської міської ради все частіше почали надходити скарги рівнян на водіїв, які бездумно й по-хамськи паркують свої автомобілі на тротуарах, тим самим наражаючи пішоходів на небезпеку.

З подібною проблемою звернулися й представники обласної організації Національної спілки журналістів України.

- Кілька років тому на розі будинку № 40 по вулиці Симона Петлюри відкрилася кав'ярня «На Петлюри». І все б нічого, якби відвідувачі цієї кав'ярні, котрі приїжджають сюди на своїх розкішних автомобілях, не створювали щоденно перешкод для пішоходів та для проїзду інших транспортних засобів по цій й без того вузькій вулиці. Біля самої кав'ярні її власники за рахунок тротуару облаштували стоянку для автомобілів.

Те, що зроблено – порушує права як пішоходів, так і інших водіїв на безпечний рух. Любителі кави на своїх авто паркуються біля будинку, як заманеться, перекриваючи нормальний рух по вулиці Петлюри, - розповідає голова НСЖУ Дмитро Тарасюк.

В Управлінні Державтоінспекції УМВС України в Рівненській області визнають проблему, проте зарадити поки нічим не можуть.

– Дійсно така проблема в місті є. І вона актуальна. З початку року за порушення правил стоянки автомобілів в місті Рівному нашими інспекторами було складено понад 300 протоколів. Проте цього явно недостатньо. Як бачимо, повністю викорінити цю проблему складно, разом з тим робота у цьому напрямку триває.

Наявна в обласному центрі кількість нарядів ДАІ просто фізично не взмозі навести в цьому напрямку лад, адже наразі наші інспектори задіяні в зоні АТО й там виконують поставлені перед ними завдання, - повідомила старший інспектор з профілактичної роботи УДАІ УМВС України в Рівненській області Світлана Марко.

Нагадаємо, згідно пункту 15.10 (в) правил дорожнього руху, „Стоянка забороняється на тротуарах, за винятком легкових автомобілів та мотоциклів, які можуть бути поставлені на краю тротуарів, де для руху пішоходів залишається щонайменше 2 м” (штраф 255-340 грн.). Тобто ставити авто на тротуар можна, але за умови наявного коридору для пішохода шириною 2 метра. А у наведених фото немає навіть 50 сантиметрів.

Про це повідомили у Рівненській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Волині судитимуть ...
Наступна новина: Ювілей Тернопільської ...

КОМЕНТАРІ