У Рівненській області відбувся "круглий стіл" за участю рятувальників,представників органів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності та суб’єктів господарювання

У Рівненській області відбувся "круглий стіл" за участю рятувальників,представників органів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності та суб’єктів господарювання

15.11.14 08:40 0 683
14 листопада в Рівненській обласній державній адміністрації відбувся «круглий стіл» з питань реалізації на Рівненщині вимог Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», зокрема, щодо здійснення перевірок у тому числі в сфері пожежної та техногенної безпеки.

Участь у засіданні взяли директор департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Ігор Тимошенко, заступник начальника Головного управління ДСНС у Рівненській області підполковник служби цивільного захисту Олег Панюк, представники структурних підрозділів ОДА та органів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності, керівники та уповноважені представники підприємств, установ та організації Рівненщини.

Відкриваючи роботу «круглого столу», директор департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Ігор Тимошенко наголосив: «Суб’єкти господарювання відіграють дуже важливу роль у наповненні бюджетів області. Їх частка становить 25% всіх фінансових надходжень. Тому місцева влада робитиме все задля сприяння розвитку підприємництва на Рівненщині та зменшення тиску на діяльність суб’єктів господарювання».

В свою чергу заступник начальника ГУ ДСНС Олег Панюк зазначив, що даний «круглий стіл» покликаний знайти спільні рішення і шляхи подолання існуючих проблем у забезпеченні пожежної та техногенної безпеки суб’єктів господарювання. «Першочергове завдання рятувальної служби – це запобігти виникненню пожеж і надзвичайних ситуацій та допомогти підприємцям побудувати безпечний бізнес відповідно чинного законодавства. І в питанні забезпечення безпеки ми маємо бути не опонентами, а партнерами й союзниками», - підкреслив підполковник служби цивільного захисту Панюк.

Потому усі присутні детально обговорили нову нормативну базу, яка вступить в дії з 1 січня 2015 року і буде стосуватися ролі контролюючих органів у сфері господарської діяльності.

За результатами «круглого столу» учасники підготували ряд суттєвих пропозицій для подальшої плідної співпраці та координації дії під час здійснення планування та проведення заходів державного контролю у відповідності до чинного законодавства.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Громадські активісти ...
Наступна новина: Прикарпатські лабухи ...

КОМЕНТАРІ