У Рівненській області загальні вимоги до кандидатів для направлення до складу міжнародних операцій з підтримання миру і безпеки

У Рівненській області загальні вимоги до кандидатів для направлення до складу міжнародних операцій з підтримання миру і безпеки

15.11.14 11:47 0 658
Відбір, підготовка та направлення національного персоналу МВС здійснюється відповідно до наказу МВС України від 07 грудня 2003 року № 1490 „Про організаційне забезпечення діяльності МВС України з підтримання миру і безпеки”. Участь МВС України у міжнародній діяльності з підтримання миру і безпеки здійснюється шляхом направлення працівників МВС:

— у якості спостерігачів цивільної поліції до складу міжнародних операцій з підтримання миру і безпеки, які укомплектовані представниками різних країн, з робочою англійською або французькою мовою;

— у складі сформованих поліцейських підрозділів, які складаються виключно з працівників МВС, де знання іноземної мови не обов'язкове.

У даний час МВС здійснює направлення виключно працівників зі знанням іноземної мови у якості спостерігачів цивільної поліції.

Загальні вимоги до спостерігачів цивільної поліції:

1. Вік - від 25 років;

2. Вислуга в органах внутрішніх справ - від 5 років (практичний стаж без урахування навчання);

3. Володіння англійською або французькою мовою на достатньому рівні (попереднє тестування для перевірки рівня знання мови проводиться Національною академією внутрішніх справ, у подальшому іспити приймає комісія Секретаріату ООН. Іспити складаються з чотирьох етапів: перевірка навичок з читання, сприйняття тексту на слух, написання детального рапорту щодо усно доведеної ситуації, усна співбесіда на будь-яку обрану екзаменатором тему);

4. Навички практичного водіння повнопривідного автомобіля з механічною КПП (посвідчення водія категорії „В”, водійський стаж - від 2 років);

5. Навички роботи з комп'ютерною технікою на рівні користувача (складання документів, Word, Microsoft Excel, Internet, e-mail);

6.Вміння користуватись табельною вогнепальною зброєю (пістолет "Форт-12").

Загальна інформація

Подані на розгляд кандидати викликаються на первинне тестування згідно із дорученням МВС (тестування включає іспит з іноземної мови, тести з автомобільної підготовки, тест з водіння в обмеженому просторі і обмежений час та тестування з вогневої підготовки). Кандидати, які склали первинне тестування запрошуються на заключне тестування з іноземної мови, яке проводиться комісією Секретаріату ООН.

У разі позитивного складання усіх тестів на кандидата готується виїзна справа, яка надсилається до ДКЗ МВС.

За результатами тестування, а також на основі вивчення матеріалів виїзних справ Комісія МВС з відбору та направлення працівників органів внутрішніх справ до складу міжнародних операцій з підтримання миру і безпеки проводить заключний відбір кандидатів до міжнародних операцій.

Слід зазначити, що під час вивчення кандидатів, визначається загальний рівень здоров'я працівника, його психофізіологічні особливості, а також вивчаються рекомендації та характеристики за місцем проходження служби.

За результатами розгляду кандидатів Комісія приймає одне з таких рішень: направити кандидата до місії у складі чергової ротації; відмовити в направленні кандидата до місії; включити кандидата до діючого резерву кандидатів, що можуть бути направлені до місій; повернутися до розгляду питання про направлення кандидата до місії через певний термін.

Після чого анкета кандидата направляється до Секретаріату ООН для подальшого вивчення, де працівники Секретаріату спільно з представниками міжнародної операції визначають придатність запропонованого працівника для участі в конкретній місії, та можуть вибірково провести з кандидатами додаткову телефонну співбесіду іноземною мовою.

У разі затвердження працівника Секретаріатом ООН для направлення до тієї чи іншої міжнародної операції, він викликається на навчально-організаційні збори до Національної академії внутрішніх справ та направляється до місії.

Термін перебування у міжнародній операції з підтримання миру і безпеки складає 1 рік, з можливістю його продовження за відповідним клопотанням міжнародної організації та подальшою згодою керівництва МВС. Працівники, які направляються до міжнародних операцій з підтримання миру і безпеки, звільняються від займаних посад та на період перебування у місії призначаються на посади спеціальних співробітників Спеціального миротворчого центру НАВС.

За час перебування в міжнародній операції працівник отримує в Україні грошове утримання відповідно до останньої посади. Крім цього, за рахунок коштів міжнародної організації працівникові щоденно виплачуються добові в іноземній валюті, розмір яких встановлюється для кожної місії окремо (100-140 умовних одиниць).

На даний час МВС України и забезпечує участь близько 90 працівників національного персоналу у складі міжнародних операцій ООН у Демократичній Республіці Конго, Косово, Кот-д'Івуарі, Ліберії, Південному Судані та на Кіпрі.

Телефон для довідок Департаменту кадрового забезпечення МВС - (044) 256-1702, електронна адреса: peacekeepermvd@yahoo.com.

ДКЗ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ