Рівненщина: водії! Дотримуйтеся безпечної швидкості руху!

Рівненщина: водії! Дотримуйтеся безпечної швидкості руху!

15.11.14 12:21 0 652
На одній із швидкісних автодоріг Рівненської області працівники Державтоінспекції провели профілактичні заходи під назвою «Безпечна швидкість!»

У рамках Всеукраїнського тижня безпеки дорожнього руху інспектори ДАІ Рівненської області продовжують проводити ряд профілактичних заходів направлених на попередження та недопущення кількості автопригод. 14 листопада п.р. на автодорозі Київ-Чоп інспектори ДАІ закликали водіїв дотримуватися швидкісного режиму руху та наголошували на тяжкість наслідків у результаті порушення ПДР.

- В основі безаварійної роботи водія лежить точне визначення безпечного діапазону швидкостей руху, якого вимагають конкретні дорожні умови і транспортні ситуації. Проте, слід зазначити, що під час руху лише незначна кількість водіїв обирає оптимальну швидкість. І підтвердженням цього є статистичні дані, які свідчать, що на території нашої області майже на 47% зросла кількість дорожньо-транспортних пригод за перевищення швидкості руху водіями, — наголошує керівник обласної Державтоінспекції.

- Тобто спостерігається стійка тенденція «людського фактору» — нерозуміння або недооцінка небезпеки під час руху на даній швидкості, — додає полковник міліції Олександр Семенюк.

На автодорозі працівники ДАІ виявляли порушників за допомогою технічних засобів – вимірювачів швидкості. З кожним із них правоохоронці проводили профілактичні бесіди, попереджуючи про небезпеку та роз'яснюючи відповідні норми чинних Правил дорожнього руху та адміністративного законодавства.

Враховуючи вищевикладене, працівники ДАІ Рівненської області звертаються до водіїв з проханням бути уважними на дорозі. Вибирайте безпечну швидкість руху, щоб мати змогу постійно контролювати та безпечно керувати транспортним засобом. Виконуючи будь-який маневр переконайтеся, що це буде безпечно по відношенню до інших учасників дорожнього руху.

Прес-служба УДАІ УМВС України в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ