Житомирські міліціонери вберегли малолітніх втікачів від небезпечних мандрів

Житомирські міліціонери вберегли малолітніх втікачів від небезпечних мандрів

17.11.14 08:08 0 659
Упродовж години працівники Житомирського райвідділу міліції розшукали двох дітлахів, котрі втекли із дитячого санаторію. Правоохоронці оперативно забрали дітей зі швидкісного автошляху та відігріли замерзлих мандрівників у райвідділку.

До чергової частини Житомирського РВ УМВС надійшло повідомлення від персоналу оздоровчого закладу про те, що двоє дітей самовільно покинули його територію. На місце пригоди негайно виїхала слідчо-оперативна група.

Медики повідомили, що вони помітили відігнуті ґрати на одному з вікон, а коли перевірили вихованців, з'ясувалося, що двоє з них, 14-річна дівчина та її 11-річний брат, зникли.

На пошуки юних втікачів був задіяний увесь особовий склад Житомирського райвідділу міліції. Про їх розшук та прикмети були сповіщені співробітники патрульної служби, Державтоінспекції та всі наряди прилеглих районних відділів міліції.

Правоохоронці встановили, що півроку тому матір дітей позбавили батьківських прав, тож нині вони виховуються в інтернаті, звідки і прибули на оздоровлення до санаторію. За наявною інформацією, в одному з сіл Житомирського району у дітей є родичі. Відтак, у першу чергу, втікачів стали шукати на автошляху, що веде до цього населеного пункту.

Уже за годину правоохоронці помітили у сутінках дві маленькі фігурки, які стояли на узбіччі дороги на виїзді з обласного центру. Діти намагалися зупинити транспорт, аби добратися до рідні.

- У райвідділі вони розповіли, що дуже сумують за домівкою, а тому спланували втечу, причому втілили задум, коли вже стало сутеніти, щоб це не помітили працівники санаторію, - повідомив т.в.о. начальника Житомирського РВ УМВС Микола Нишпал. – З дітьми провели бесіду, роз'яснили, на яку небезпеку вони наражалися, вирушивши у такі мандри, та передали медичному персоналу санаторію. Нині їх здоров'ю нічого не загрожує.

Усього з початку року у Житомирському районі було зареєстровано 10 випадків самовільного залишення дітьми домівки чи дитячих закладів. Усі діти були розшукані протягом доби та повернуті до місця проживання.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області,

за повідомленням

Житомирського МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ