Генпрокуратура заарештувала майже 35 мільярдів гривень Януковича і його команди

Генпрокуратура заарештувала майже 35 мільярдів гривень Януковича і його команди

17.11.14 13:54 0 740
Генеральна прокуратура України відкрила понад 30 кримінальних проваджень стосовно екс-президента Віктора Януковича і його «команди». Їм всім також повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, і оголошено в розшук, заявляє генпрокурор Віталій Ярема Про це повідомляє "Радіо Свобода".

У своїй статті «Список справедливості» в тижневику «Дзеркало тижня Україна» (ZN.UA) Ярема наголошує, що на першому місці в списку − розслідування фактів масштабного розкрадання бюджетних коштів.

«З метою відшкодування завданих державі збитків, під час досудового розслідування в Україні накладено арешти на банківські вклади, цінні папери та інші активи на загальну суму понад 6,2 мільярда гривень та 1,8 мільярда доларів, а також на рухоме і нерухоме майно колишніх високих посадових осіб», − пише генпрокурор.

Крім того, за його словами, з ініціативи Генпрокуратури, рішенням Ради ЄС застосовано обмежувальні санкції стосовно 22 колишніх українських високопоставлених чиновників і пов'язаних з ними осіб. Аналогічні санкції застосували уряди США, Канади та Швейцарської конфедерації. На банківських рахунках у Швейцарії, Латвії, Ліхтенштейні заарештовано кошти колишніх високих посадових осіб, стверджує генпрокурор

Ярема також зазначив, що у серпні поточного року Генпрокуратура підписала угоду про співпрацю з Міжнародним центром із повернення активів Базельського інституту управління, який є провідною неурядовою організацією в питаннях розслідування справ, пов'язаних із корупцією та відмиванням коштів.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ