У Луцьку відбулися урочистості з нагоди Дня працівників сільського господарства

У Луцьку відбулися урочистості з нагоди Дня працівників сільського господарства

17.11.14 08:43 0 683
У сесійній залі обласної ради відбулися урочистості з нагоди Дня працівників сільського господарства. Аграрники та переробники сільгосппродукції з нагоди професійного свята підготували виставку своєї продукції. Найбільшою була експозиція хлібних виробів та короваїв.

Потому кращих сільгоспвиробників вітали голова обласної державної адміністрації Володимир Гунчик, голова обласної ради Валентин Вітер, секретар Луцької міської ради Сергій Григоренко. Пісенні дарунки працівникам полів дарували аматорські колективи.

З доповіддю про здобутки агропромислового комплексу Волині виступив директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Юрій Горбенко. Він акцентував на тому, що галузь динамічно розвивається, аграрії забезпечують волинян власною продукцією та мають ресурси для її реалізації за межами області.

Володимир Гунчик вручив кращим працівникам сільського господарства державні нагороди та відзнаки обласної державної адміністрації. При цьому він зазначив: “Третину валової продукції області забезпечують аграрники, а за цією статистикою стоять люди, які є гордістю Волині. Вони - авангард, міцність регіону”. Голова облдержадміністрації вважає, що у найближчі п'ять років сільське господарство і переробна галузь повинні бути пріоритетними в регіоні.

Валентин Вітер, вітаючи присутніх з професійним святом, сказав, що вони працюють у найстратегічнішій галузі. Сільське господарство - наша продуктова безпека і традиція. Вона може стати опорою для держави на шляху до Європейського Союзу.

Від міського голови Миколи Романюка, депутатів міської ради учасників зібрання привітав секретар міської ради Сергій Григоренко. Він у своєму виступі акцентував на доброзичливому ставленні лучан до села, адже чимало з них походять із сільського населення, та й частина Луцька розташована на території колишніх сіл. Окрім того, Луцька міська рада тісно співпрацює з сільгоспвиробниками області. Для реалізації їхньої продукції облаштовані майданчики на ринках міста. Працюють окремі ринки сільськогосподарської продукції, де лучани мають змогу купити свіжі і якісні продукти.

Він побажав працівникам сільського господарства, зберігаючи кращі традиції, вчитися нових технологій в інших країн та запроваджувати їх у себе, більше залучати молодь до сільгоспвиробництва та належного поцінування праці аграріїв державою.

Сергій Григоренко нагородив Почесною грамотою міського голови власника особистого селянського господарства села Переспа Рожищенського району Дацюка Леоніда Юрійовича за високі трудові досягнення, значний особистий внесок у розвиток сільського господарства, активну участь у ярмаркових заходах з продажу сільськогосподарської продукції в місті Луцьку, а також з нагоди Дня працівників сільського господарства.

Подяку міського голови з нагоди професійного свята вручив: Калиті Олександру Сергійовичу, власнику особистого селянського господарства села Котів Ківерцівського району; Самолюку Віталію Олександровичу, власнику особистого селянського господарства села Мстишин Луцького району. Подяку міського голови також було вручено колективу департаменту агропромислового розвитку Волинської обласної державної адміністрації (директор Горбенко Юрій Мефодійович) за високі трудові досягнення, значний внесок у забезпечення реалізації державної політики, спрямованої на розвиток агропромислового комплексу та гарантування продовольчої безпеки міста Луцька, а також з нагоди Дня працівників сільського господарства.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області у ...
Наступна новина: Львівщина: подяка!

КОМЕНТАРІ