В Житомирській області у Новограді-Волинському патрульні міліціонери викрили "нарко-кухню"

В Житомирській області у Новограді-Волинському патрульні міліціонери викрили "нарко-кухню"

17.11.14 08:05 0 664
Правоохоронці затримали трьох молодиків, які в одному із закинутих будинків на околиці районного центру налагодили міні-виробництво наркотиків за перевіреним рецептом.

До інспекторів патрульної служби Новоград-Волинського міськвідділу міліції під час вечірнього патрулювання звернулися місцеві жителі, повідомивши, що в одному з будинків, що розташований майже на околиці міста, постійно збирається група підозрілих молодиків, які поводяться неадекватно.

Аби перевірити отриману інформацію, працівники міліції вирушили за вказаною адресою. Втім, у будинку не світилось, тому правоохоронці вирішили деякий час простежити за ним.

Уже через півгодини інспектори помітили двох чоловіків, які попрямували до хатини. Вони сторожко озирались та поводили себе досить незвично, немов намагались уникнути переслідування. Незабаром в оселі загорілось світло.

У цей же час до будинку наблизився ще один молодик. Його рухи були непевними, розкоординованими. Відтак міліціонери звернулись до нього з проханням зупинитися. Чоловік завмер на місці.

При перевірці документів патрульні встановили, що молодик раніше вже був засуджений за незаконне поводження з наркотиками. Він зізнався, що йде «у гості» до своїх знайомих, які пообіцяли поділитися власноруч виготовленим «допінгом». Відтак міліціонери завітали «на вогник» разом із гостем.

У будинку на молодика чекали двоє його друзів і щойно «зварений» наркотичний засіб. «Господарі» саме збирались його вжити, адже отрута була вже приготовлена і набрана дозами у медичні шприци.

Патрульні міліціонери викликали слідчо-оперативну групу міськвідділу. З будинку було вилучено шприци та пляшку з готовим наркотичним засобом, рослинну суміш, інші інгредієнти, які, за словами затриманих, вони використовували для приготування наркотичного варива. Для цього ж чоловіки принесли у закинутий будинок електроплитку та посуд.

- Усі троє затриманих виявились наркозалежними, віком від 29 до 35 років. До того ж, кожен з них уже мав судимість за аналогічні злочини, - повідомив начальник Новоград-Волинського МВ УМВС України в Житомирській області Сергій Рябошапка. - Молодики стверджують, що наркотичні засоби виготовляли суто для власного вжитку, а формула отрути їм відома вже давно. Втім, усі обставини буде перевірено під час слідства.

Нині слідчим відділом відкрито кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією ч. 2 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України. Відповідальність за цей вид злочину передбачає позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області,

за повідомленням

Новоград-Волинського МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Маленькі львів’яни ...
Наступна новина: Житомирські міліціонери ...

КОМЕНТАРІ