В Житомирській області у Новограді-Волинському правоохоронці завадили реалізації "бізнеспланів" велокрадіїв

В Житомирській області у Новограді-Волинському правоохоронці завадили реалізації "бізнеспланів" велокрадіїв

17.11.14 09:05 0 599
Упродовж одного тижня працівники міліції затримали двох місцевих жителів, які вирішили заробляти, викрадаючи та перепродуючи чужі велосипеди.

Із заявою про викрадення двоколісника до Новоград-Волинського міськвідділу міліції звернулась 21-річна місцева жителька. Жінка розповіла, що ввечері залишила транспортний засіб біля ґанку свого будинку. А вже вранці наступного дня велосипеда не знайшла.

За адресою заявниці виїхала слідчо-оперативна група міськвідділу. Правоохоронці розпочали першочергові заходи, направлені на встановлення можливих свідків та очевидців події.

Тим часом дільничний інспектор, на території обслуговування якого і трапилось кримінальне правопорушення, перевіряв за місцем проживання своїх піднаглядних. У домоволодінні одного з них, 57-річного місцевого жителя, і знайшовся викрадений велосипед. Побачивши свого дільничного, чоловік одразу зізнався у скоєному, та пояснив, що збирався транспортний засіб продати, однак не стиг.

Велосипед було вилучено та повернуто власниці.

За кілька днів до міськвідділку звернулась 64-річна місцева жителька із повідомленням про викрадення її велосипеда. Пенсіонерка розповіла правоохоронцям, що, як зазвичай, залишила його на своєму подвір'ї, а коли ввечері вирішила з'їздити до магазину – транспортний засіб зник.

Провівши низку заходів, працівники міліції встановили, що до крадіжки причетний 25-річний місцевий житель. Оперативники встановили, що чоловік уже встиг продати здобич та придбати горілку, цигарки і продукти харчування.

За словами начальника Новоград-Волинського МВ УМВС України в Житомирській області Сергія Рябошапки, нині правоохоронці перевіряють причетність чоловіків до скоєння аналогічних злочинів на території району. Слідчі розпочали кримінальні провадження за ч. 1 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Обом загрожує покарання у вигляді накладення штрафних санкцій, громадських або виправних робіт, піврічного арешту чи позбавлення волі строком до 3 років.

Правоохоронці звертаються до власників велосипедів, скутерів та мопедів: заздалегідь подбайте про безпеку та захист свого майна. Щоб уникнути їх крадіжок, слід дотримуватися низки елементарних правил безпеки:

- не залишайте двоколісники без нагляду у під'їздах будинків, поблизу торгівельних закладів, в інших громадських місцях;

- якщо виникла необхідність залишити свій транспортний засіб, попросіть тих, кому довіряєте, доглянути за ним або використовуйте надійні велосипедні замки;

- зберігайте велосипед у власній оселі або ж у підсобних приміщеннях, захищених надійними замками. Власникам мопедів варто подбати про гараж або охоронювану стоянку;

- якщо вам пропонують придбати велосипед за сумнівно низькою ціною, задумайтеся, чи він, бува, не належить ще комусь, і повідомте про свої підозри до міліції.

У випадку, коли крадіжки все ж не вдалося уникнути, правоохоронці радять не зволікати з повідомленням до міліції. Чим швидше ви звернетесь до найближчого відділку, тим вище шанси повернути втрачене майно.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області,

за інформацією

Новоград-Волинського МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ