Анатолій Сіренко: Правила дорожнього руху обов’язкові до виконання для кожного

Анатолій Сіренко: Правила дорожнього руху обов’язкові до виконання для кожного

17.11.14 10:50 0 684
Саме на верховенстві права та закону акцентував увагу присутніх журналістів на прес-конференції, що пройшла в Департаменті ДАІ керівник Державтоінспекції України Анатолій Сіренко.

Начальник Державтоінспекції проінформував представників ЗМІ щодо ситуації з аварійністю в Україні, зокрема розповів, що хоча за статистикою за 10 місяців поточного року зареєстровано зниження кількості дорожньо-транспортних пригод, тяжкість наслідків у цих ДТП зостається високою. За звітній період зареєстровано 21907 ДТП із постраждалими, в яких 3607 осіб загинуло та 27343 отримали тілесні ушкодження.

Саме тому, наголосив керівник Державтоінспекції, кожен учасник дорожнього руху повинен усвідомлювати наслідки нерозважливої поведінки на дорозі, тим паче, що керування транспортним засобом у осінньо-зимовий період потребує підвищеної уважності та обережності.

У цьому році, в зв'язку з економічною ситуацією в країні дорожнім організаціям не вдалося в повній мірі підготуватися до зими. В багатьох областях не вистачає техніки, палива, протиожеледних і фракційних матеріалів, аби швидко ліквідувати наслідки під час погіршення погодних умов.

Однак, зазначив Анатолій Петрович, наразі дорожньо-комунальні організації роблять все від них залежне аби підготуватися до зими належним чином. Зі свого боку Державтоінспекція готова надавати допомогу учасникам дорожнього руху під час ускладнення погоди, а також наразі готує законодавчі пропозиції щодо обов'язковості зміни шин за сезоном.





Прес-служба Департаменту

ДАІ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ